Uutiset

Johan alkoi paukkua

HPK:n ulkomaalaiset Marina Skender ja Martina Konecna pääsivät vauhtiin naisten lentopallon Mestaruusliigan ottelussa keskiviikkona. Heidän pisteillään LP Kangasala kaatui Hämeenkaaressa erin 3–1.

Vierailijoista erottuivat niin ikään ulkomaalaiset, Magda Maras ja Sherri Williams, mutta he jäivät kuitenkin kerhokaksikon varjoon.

Myönteistä kotijoukkueelle oli myös se, että vuonna 1994 syntyneet, passari Iida Paananen, libero Tiiamari Sievänen ja yleispelaaja Salla Karhu, onnistuivat mukavasti. Karhu tuli kentälle toisessa erässä ja näytti monipuolista osaamistaan.

Paananen astui vaihdosta kehiin jo ensimmäisessä erässä. Hän pelasi ehkä pisimmän liigaottelunsa tähän mennessä.

– Hyvältä tuntuu, kun pääsen pelaamaan. Noppi (Noora Venho) on hyvä passari, ja on kiva, kun voin haastaa häntä. Ottelu lähti meiltä vähän huonosti, mutta kolme viimeistä erää olivat hyviä, hän iloitsi.

Skenderiä ja Konecnaa Paananen kuvaili ylistävin sanoin.

– Tosi taitavia, älyttömiä tykkejä.

Monia ilon aiheita

HPK:n valmentaja Kai Stenius myönsi, että joukkue oli aika lailla kahden pelaajan varassa, mutta nuorimmat pelaajat saivat häneltäkin kehuja.

– Iida on vielä kokematon, mutta passintarkkuus oli ihan ok. Erityisen iloinen olen siitä, että Tintti (Sievänen) onnistui hyvin. Salla taas näyttää olevan täydellinen pelaaja hakkurin paikalle. En ole vielä sellaista tässä sarjassa nähnytkään. Hän pystyy auttamaan myös vastaanotossa. Iida, Tintti ja Salla ovat hieno asia koko suomalaiselle lentopallolle, Stenius hehkutti nuoriaan.

Laura Pihlajamäki sai kiitosta siitä, että hän oli hyvä toisen laidan uhka vastustajalle. ”Lapa” pelasikin siinä mielessä täydellisen pelin, että hän ei tehnyt yhtään virhettä.

– Marinalta kaipaan vielä rohkeampia ratkaisuja. Odotan, että hän pelaisi yhtä rohkeasti kuin Martina, Stenius summasi.

Ottelun ensimmäinen erä oli HPK:lta huono, ja sen Kerho myös hävisi. Valopilkkuna olivat oikeastaan vain Konecnan kuusi kovaa ässäsyöttöä.

Toisesta erästä lähtien alkoi paukkua myös verkolla. Kun passit olivat kelvollisia, joko laitaan tai kuutospaikalle, Skender ja Konecna olivat pitelemättömiä. Hyvää menoa täydensivät Pihlajamäen torjunnat ja satasen hyökkäykset. Kolmessa viime erässä Kerho oli koko ajan johdossa ja piti sen lopulta melko helposti.

Vieraat haluttomia

Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen ei säästellyt ääntään, kun hän antoi omilleen palautetta heti ottelun jälkeen. Joukkueelta katkesi neljän voiton putki.

– Yleisilme meillä oli käsittämättömän haluton. En ymmärrä miksi. Eura-pelissä jo oli havaittavissa jotakin, ja nyt mentiin taas alaspäin. Maras on nilkkavammainen, mutta se ei ole mikään selitys. Liberomme (Roosa Koskelo) oli vähän epävarma, sillä hänelle tuli 16 vastaanottovirhettä, Tahvanainen kertasi.

Kerholle vieraiden valmentaja antoi tunnustusta.

– HPK on hyvä joukkue. Se pelaa omilla vahvuuksillaan.

Seuraavan ottelunsa HPK pelaa Lopen koulukeskuksessa sunnuntaina 20.1. kello 17. Lentopalloa halutaan näin viedä myös paikkakunnille, joilla ei ole omaa liigajoukkuetta.

 

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic