Uutiset

Johannes Koskinen katselee talonpaikkaa Hätilästä

Oikeusministeri Johannes Koskinen perheineen saattaa ensi vuonna asua uudessa talossa Hätilässä Hämeenlinnassa, mikäli suunnitellut tonttikaupat loksahtavat kohdalleen.

Koskisilla on ollut Visamäestä tonttivaraus, joka umpeutuu ennen joulua.

– Me olemme katselleet vaihtoehtoista tonttia Hätilästä. Kauppoja ei ole vielä tehty, mutta todennäköisemmin rakennamme siihen ensi vuoden aikana ellei meille sitten löydy ihan valmista taloa. Hätilässä rautatieasema olisi kävelymatkan päässä asunnosta, lähes päivittäin junalla Helsinkiin ja takaisin matkaava ministeri sanoo.

Sitä, missä päin Hätilää kyseinen vapaa ja rakentamaton tontti on, Koskinen ei suostu vielä paljastamaan. Nykyinen Ruutikellarintiellä sijaitseva asunto on ministerin mukaan käynyt kaksilapsiselle perheelle hieman ahtaaksi.

Koskinen lupaa itsekin tarttua tarvittaessa vasaraan, mikäli he rakentamisvaihtoehtoon päätyvät.

– Kyllä meidän panos keskittyy enemmän suunnittelupuolelle, mutta onhan siinä semmoisiakin töitä, joita pystyn ja ehdin tekemään, kuten aputyöt, maalaus ja pihatyöt, Koskinen listaa.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa viimeiset neljä kautta eli 16 vuotta ja sitä ennen Janakkalan kunnanvaltuustossa kolme kautta SDP:n riveissä kansan ääntä edustanut Koskinen jättäytyy valtuustotyöstä tämän kauden jälkeen hyvillä mielin.

– Ilmapiiri kaupungissa on olennaisesti parempi kuin valtuustoon tullessa, jolloin oli kaupunginjohtajaongelmia, Koskinen sanoo viitaten ex-kaupunginjohtajan Leo Kohtalan ja valtuutettujen väliseen luottamuspulaan.

– Asioita tulee varmasti seurattua lähes samassa laajuudessa kuin valtuutettuna, mutta nyt ajankäyttö vapautuu parilla maanantai-illalla kuukaudessa. Aikaa jää toivottavasti perheelle enemmän. Yhteydet kuitenkin säilyvät Hämeenlinnan ja kuntien ihmisiin. Heiltä kuulee, mitkä ovat ajankohtaisia murheita maakunnassa. Se tuo apua päätöksentekoon, oikeusministeri sanoo.

Hämeenlinnassa meneillään olevia suurhankkeita, kuten Verkatehtaan kunnostamista sekä vanhusten palvelukeskuksen, Sairionrannan ja asuntomessualueen rakentamista, Koskinen pitää kaupungille isoina haasteina.

– Melkoisen iso investointibuumi on meneillään. Hankkeet pitää vaiheistaa ja edetä semmoisella tahdilla, että ne pysytään rahoittamaan.

– Varauksellisin suhde minulla on moottoritien kattamiseen. Valtuuston on syytä miettiä, mikä on paras keskustan laajentumissuunta. Onko kattaminen edes taloudellisesti järkevää? Koskinen kysyy.