fbpx
Uutiset

Johtajakokemus painaa Hattulassa

Hattulan kunnanhallitus nimeää oman ehdokkaansa tulevaksi kunnanjohtajaksi joko ensi maanantaina tai viimeistään 4. kesäkuuta.

Kunnanhallitus valintakonsultilla vahvistettuna haastatteli neljä jatkoon nimettyä hakijaa tiistaina. Haastatteluun oli kutsuttu kunnanjohtajat Anne Heusala Kuhmoisista, Heidi Rämö Punkalaitumelta, Sami Sulkko Punkaharjulta ja Seppo Saarinen Köyliöstä, ja kaikki neljä myös tulivat tentattavaksi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Tuomola (kok.) kertoo, että kaikki neljä olivat hyviä eikä ketään vielä nimetty ykkösehdokkaaksi.

– Haastatteluissa yritimme hahmottaa sitä, minkälainen johtamistyyli kullakin on ja minkälaisia vahvuuksia heillä on. Ja kyllä siellä kuntarakenneuudistuksestakin kysyttiin, Tuomola kertoo.

Ei harjoittelupaikka

Haastateltavien valinta on herättänyt Hattulassa jonkin verran keskustelua.

Esimerkiksi kokoomuksen valtuutettu Kari Ventola hämmästelee blogissaan Hämeen Sanomien verkkosivuilla sitä, miksi haastatteluun kutsuttiin vain kunnanjohtajia, vaikkei sitä mainittu vaatimuksena viran hakuilmoituksessa.

Jouko Tuomola kertoo, että haastateltavien valinnassa painoi kokemus, näytöt kuntatalouden osaamisesta ja se, että valittavalla henkilöllä on vielä runsaasti työvuosia jäljellä.

– Kunnanhallitus oli yksimielinen haastateltavien valinnassa. Hattulan tilanne on sellainen, että tarvitsemme kokeneen johtajan. Emme halunneet ottaa sitä riskiä, että joku tulisi harjoittelemaan sitä työtä tänne.

Hattulan kunnanjohtajan virkaan tuli kaikkiaan 15 hakemusta. Hattulan valtuusto valitsee uuden kunnanjohtajan 13. kesäkuuta. Nykyinen kunnanjohtaja Martti Pura jää eläkkeelle syksyllä. (HäSa)

Menot