Uutiset

Johtavan rehtorin valinnasta valitus hallinto-oikeuteen

Hattulan johtavan rehtorin valinnasta on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valittaja on hattulalainen yksityishenkilö.

Hattulan valtuusto valitsi kesäkuussa johtavaksi rehtoriksi teologian maisteri, filosofian tohtori Jari Wihersaaren. Valittaja katsoo, että virkaa myös hakenut filosofian maisteri Kati Hirvonen on ansioituneempi.

Valittaja vetoaa muun muassa siihen, että Hirvosella on enemmän sekä työ- että johtamiskokemusta. Valittaja katsoo, että valtuuston päätös oli tasa-arvolain vastainen.

Valittaja epäilee myös, että virantäyttöön ovat vaikuttaneet muut syyt kuin kelpoisuus, ansioituneisuus ja soveltuvuus, koska Wihersaari tunnetaan Hattulassa muun muassa kunnallispoliitikkona (kok.).


Kunnallispoliitikon ura ansio, ei haitta

Hattulan kunnanhallitus antoi maanantaina asiasta lausunnon hallinto-oikeudelle. Siinä todetaan, että valintaryhmä ja rekrytointikonsultti päätyivät esittämään Jari Wihersaarta, koska tämä oli ansioitunein ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa puolesta sopivin hakija johtavan rehtorin virkaan.

Lausunnossa todetaan, että kymmenvuotinen kunnanvaltuustoura pitää perustuslainkin mukaan nähdä ansiona eikä negatiivisena asiana. Lisäksi sukupuolella ei lausunnon mukaan ollut vaikutusta virkanimityspäätökseen. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic