Uutiset

Johto piti loppuun asti

Kuusi maalia toisessa erässä riitti ratkaisemaan voiton Steelersille, kun se sai sunnuntaina Iittala-halliin vieraakseen uusikaarlepyyläisen Blue Foxin. Tiukkaa se lopulta teki, sillä salibandyn Divarin pisteet jäivät Hämeenlinnaan niukasti 7–6 (1–0, 6–3, 0–3).

Kotijoukkue johti kahden erän jälkeen 7–3, mutta Blue Fox tuli vielä lähelle. Se iski 7–6-maalin alivoimalla puoli minuuttia ennen ottelun loppua, mutta ei pystynyt enää tasoitukseen.

Voitto oli Steelersille ansaittu, sillä se oli viidellä viittä vastaan selvästi parempi. Joukkue teki tasakentällisin kaikki seitsemän maaliaan Blue Foxin yhtä vastaan. Erikoistilanteissa Blue Fox oli todella vaarallinen, mutta pisteisiin se ei Iittala-hallissa riittänyt. Samaa mieltä oli Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen.

– Huikea taistelu. Osoitimme sarjan parasta viidellä viittä vastaan -joukkuetta vastaan, että olemme vielä parempia. Olimme valmiimpia pelaamaan. Tiesimme, että Blue Foxilla oli hankala ottelu lauantaina Lammilla. Satsasimme alkuun ja pystyimme pitämään pelin hyvällä tasolla melkein 60 minuuttia. Blue Fox teki viisi maalia erikoistilanteista. Niissä se oli meitä parempi, mutta tasakentällisin peli oli täysin käsissämme, Järvinen sanoi.

Peittopeli päätöserän teema

Hän vakuutti, ettei ottelun loppu jännittänyt, vaikka vastustaja tulikin lähelle.

– Kelloa kyllä katsoin koko ajan toivoen, että se käy nopeasti loppuun. Mietin aikalisän ottamistakin, mutta peliä oli jäljellä enää puoli minuuttia, enkä halunnut antaa vastustajalle aikaa sopia kuvioita. Meillä oli kuitenkin hyvä tunne ja peittopeli oli kolmannen erän teemamme. Sitä noudattamalla saimme pisteet, Järvinen sanoi.

Steelers hävisi lauantaina Porissa Karhuille hyvästä esityksestä huolimatta 6–3. Järvinen olikin tyytyväinen viikonlopun antiin.

– Ilme oli viikonloppuna sata kertaa parempi kuin tähän asti. Jätimme lauantaina ja sunnuntaina sielun kentälle. Jos teemme niin aina, voimme voittaa jokaisen pelin. Pärjääminen vaatii joka tapauksessa jokaiselta pelaajalta sataprosenttisen suorituksen, Järvinen sanoi.

Maali maistui Hirvoselle

Steelersin maalinteon aloitti avauserässä Risto Parikan syötöstä kapteeni Jarno Mäkinen. Toisen erän maalikarkeloissa verkkoa heiluttivat Joel Vallinkoski, Samuli Hirvonen (1+1), Aleksanteri Ihalainen (1+1), Mico Pihlajinen ja kaksi kertaa komealla kaukolaukauksella Blue Foxin maalivahdin Mikael Enlundin yllättänyt Joonas Jokipalo.

Steelersin neljännen maalin tehnyt Hirvonen nautti voitosta.

– Tiukkaa vääntöä. Tämä oli meiltä kauden paras kuusikymppinen ja varsinkin toinen erä oli todella hyvä. Viimeisessä erässä jäähyt meinasivat kostautua, mutta onneksi tapoimme ne ja saimme tärkeät pisteet. Viidellä viittä vastaan meillä ei ollut mitään hätää, mutta ylivoima Blue Foxilla oli todella vahva, Hirvonen rupatteli.

Omakin peli tyydytti.

– Olen tyytyväinen siihenkin. Joukkue edellä tietysti mennään, mutta ainahan se on hieno homma, kun saa itsekin onnistumisia. Olisi minulla ollut vielä pariin lisämaaliinkin mahdollisuus, mutta onneksi tämä riitti tällä kertaa, Hirvonen sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic