Uutiset

Johto suli vajaassa erässä

Hämeenlinnan Pallokerholla ei mene tällä hetkellä hyvin. Joukkue kärsi lauantaina neljännen peräkkäisen liigatappionsa, kun Tampereen Ilves oli täpötäydessä Hakametsän jäähallissa parempi maalein 5–3 (2–3, 1–0, 2–0).

Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen näytti siltä, että HPK pääsee ensimmäistä kertaa joulun jälkeen maistamaan voittoa. Se johti 3–0, kun Saku Salminen, Joonas Vihko ja Eero Somervuori onnistuivat saamaan kiekon ohi haparoiden Ilveksen maalissa pelanneen Joonas Korpisalon. Korpisalo pysyi maalissa avauserän ajan, mutta Juha Järvenpää tuli hänen tilalleen toiseen erään.

Halpoja maaleja

Hyvin ei pelannut HPK:n maalissa Joni Myllykoskikaan. Hän saa ottaa Ilveksen viidestä maalista omaan piikkiinsä kaksi puolustaja Saku Salmelan tekemää osumaa (2–3 ja 4–3). Wojtech Polak sai puolestaan tehdä 3–1-kavennuksen vapaana maalin edestä, ja Tapio Laakso pääsi kävelemään helposti parhaaseen maalintekosektoriin tamperelaisten tasoitusosumassa.

– Omiin meni edelleen halpoja maaleja, ei voi vain mitään. Äijät yrittävät ja tekevät asioita oikein. Tämän päivän teemamme toteutui hyvin. Ei mitään, matka jatkuu, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen sanoi pettyneenä.

Syksyn pitkässä voittoputkessa HPK käänsi tiukkoja pelejä itselleen otteluiden lopussa tai tuli jopa parin maalin takaa tasoihin ja vei voiton jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Viime aikoina tiukat pelit ovat kääntyneet toiseen suuntaan.

– Tappiot tekevät sen, että sitkeys puuttuu. Voittoputkessa sitä aina löytyy. Turha sitä on enempää selitellä. Nämä ovat tällä hetkellä henkimaailman juttuja, Arvonen arvioi.

Maalivahtipelin vaikutusta Kerhon nykytilaan Arvonen ei halunnut arvioida.

”Peli oli tapettavissa”

Kerho sai perjantaina kokoonpanoonsa takaisin puolustaja Joni Tuulolan. Pelicansia vastaan Tuulola pelasi viimeisen erän ja oli lauantaina mukana alusta asti Craig Schiran parina.

– Peli oli ihan tapettavissa ensimmäisen erän kolmen maalimme jälkeen. Harmittaa tosi paljon, että se kääntyi tällä tavalla. Olen kuitenkin aivan varma, että maalin pelit alkavat kääntyä taas meille, jos pelaamme tällä tavalla. Nyt ne ovat kääntyneet vastustajalle, tulokaspuolustaja mietti.

Tuulola aloitti kauden erinomaisesti, mutta joutui pitkäksi aikaa sivuun alkulämmittelyssä sattuneen loukkaantumisen takia.

– Tosi nasta on taas pelata. Pääsin pumppaamaan tauon aikana yläkroppaa, eikä sen aikana kyllä levätty. Nyt olen taas kunnossa ja toivottavasti pääsen jatkossakin pelaamaan paljon, toisen polven liigakiekkoilija sanoi.

Puolustaja olisi ollut ilman loukkaantumista vahvasti tyrkyllä myös Suomen osalta perjantain ja lauantain välisenä yönä päättyneisiin nuorten MM-kisoihin.

– Käsittelin tilanteen aika nopeasti, eihän sillä mitään enää voinut, kun tilanne oli jo tapahtunut. Totta kai se oli ikävä loukkaantuminen, mutta eiväthän ne koskaan ole hauskoja.

HPK pääsee yrittämään tappioputken katkaisemista nopeasti, kun se pelaa jo maanantaina KalPaa vastaan Kuopiossa.

– Se on hyviä. Emme ehdi jäämään tappioon kiinni. Tämä matsi pitää unohtaa heti, kun lähtee jälkilämmittelyyn ja keskittymään maanantain peliin, Tuulola painotti. (HäSa)

Asiasanat