Uutiset

Johtoryhmään tulee monia muutoksia Janakkalassa

Janakkalan johtoryhmässä tapahtuu tämän kevään aikana monia muitakin muutoksia kuin kunnanjohtajan ja sivistystoimenjohtajan vaihtumiset. Johtoryhmässä on kaikkiaan yhdeksän jäsentä, ja heistä viisi vaihtuu tänä keväänä pysyvästi tai väliaikaisesti.

Kunnanjohtaja Pekka Harjun lähtökahveja juodaan tänään kunnantalolla. Ensi maanantaista lähtien kunnanjohtajan saappaisiin astuu nykyinen väliaikainen tekninen johtaja Anna-Mari Ahonen, joka valittiin uudeksi kunnanjohtajaksi marraskuussa.


Ahonen aloittaa viransijaisena

Ahonen aloittaa viransijaisena, sillä Harju jää virallisesti eläkkeelle vasta toukokuun alussa. Viransijaisuus voi jatkua pidempäänkin, jos kunnanjohtajapäätöstä ei saada lainvoimaiseksi vappuun mennessä – päätöksestähän on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Sivistystoimenjohtajan sijaisena on vuoden alusta toiminut opettamistoimen kehittämispäällikkö Jaana Koski, sillä pitkäaikainen sivistystoimenjohtaja Silja Laakso-Kangas on jo lopettanut työt ja on jäämässä eläkkeelle. Uudeksi sivistystoimenjohtajaksi valittu Saarijärven nykyinen sivistysjohtaja Jouni Wilpola ottaa virkansa vastaan huhtikuun alussa.


Prittinen jää vuodeksi pois

Teknisen toimen ja maankäytön johtajan virka kuuluu Juha Prittiselle, joka on pari viime vuotta ollut väliaikaisena kehitysjohtajana. Prittisen sijaisena teknisenä johtajana on toiminut Anna-Mari Ahonen, joka on siis valittu kunnanjohtajaksi.

Prittinen, joka myös haki kunnanjohtajan virkaa ja pääsi valintaprosessissa loppusuoralle, palaa maaliskuussa vanhaan virkaansa teknisen toimen ja maankäytön johtajaksi. Tosin hän jää heti 18. maaliskuuta vuorotteluvapaalle vuoden ajaksi.

Juha Prittistä alkaa sijaistaa Hannu Seppälä, jolla on vakituinen virka Saarijärven kunnan teknisenä johtajana. Päätöksen sijaisesta on tehnyt kunnanjohtaja.

Seppälä muuten haki Janakkalan kunnan teknisen johtajan virkaa vuonna 2006, jolloin kunnanvaltuusto valitsi Prittisen.


Yksi toimialajohtaja jatkaa

Perusturvajohtaja Matti Valtonen on kunnan toimialajohtajista ainoa konkari, joka jatkaa virassaan normaalisti.

Myös johtoryhmän jäsenet hallintojohtaja Liisa Puranen ja talousjohtaja Jenni Jokela jatkavat.

Sen sijaan viestintäpäällikkö Johanna Rosnell-Varjo on jäänyt virkavapaalle loppuvuodeksi. Hänen sijaisenaan työskentelee Heidi Lampsijärvi.

Tuore johtoryhmän jäsen on henkilöstöpäällikkö Merja Ylipaavalniemi. Hän aloitti uudessa virassa 19. tammikuuta.

Henkilöstön edustajana johtoryhmään kuuluu toimistosihteeri Leena Toivonen.


Saarijärveltä tulee kaksi

Uusista Janakkalan virkamiehistä ja sijaisista peräti kaksi tulee Saarijärveltä: Jouni Wilpola ja Hannu Seppälä.

Muutoksia on siis luvassa myös Saarijärven johtajistoon: sekä Wilpola että Seppälä ovat siellä toimialajohtajia. Tosin vain Wilpola tulee Janakkalaan vakituiseen virkaan. (HäSa)