Uutiset

Jokaiselle oma asunto on Helmi

 

Yrittäjä Meiju Honkavuori ja kiinteistönvälittäjä Marja Mikkola lyöttivät osaamisensa yhteen ja avasivat Hämeenlinnassa uuden kiinteistönvälitystoimiston. Ennestään toisilleen tutut naiset uskovat aikaisemman työkokemuksen antavan heille hyvän pohjan alalle.
 
– Meillä on ammattitaitoa ja koulutusta. Meijulla on vahva liiketoiminnan osaaminen ja kiinteistöalan KED-tutkinto taustalla, ja itse olen tehnyt yli kahdeksan vuotta työtä kiinteistönvälitysalalla, Marja kertoo.
 
Meiju toimi vuoteen 2006 asti omistamansa Nelipyörän kauppiaana. Myytyään autokaupan hän perusti pian sen jälkeen YachtVault Oy -nimisen yrityksen, joka toimii veneilyalalla
Kirkkonummella. Nyt yritys on nyt perheen miesten hoidossa.
 
– Olen ollut pitkään kiinnostunut kiinteistönvälityksestä. Marja on naapurini, ja olen puhunut hänelle, että haluaisin tulla alalle. Hän lupasi tulla minulle töihin. Mikäs sen enempää voi yrittäjää innostaa, Meiju kertoo pitkään kyteneen päätöksen syntymisestä.

Helppo nimi

Uudelle yritykselle oli tilat valmiina odottamassa Palokunnankatu 28:ssa, mutta nimeä etsittiin jonkin aikaa.
 
Meiju halusi, että nimi on suomalainen, lyhyt ja helppo. Marja sen keksi: Jokaisellehan oma asunto on Helmi!
 
Yrityksen pääväri turkoosi liittyy helmen lailla mereen. Toinen väri ruskea taas tulee ajopuusta. Logon lisäksi värit toistuvat Palokunnankadun toimiston sisustuksessa.
 
– Oma väri oli tärkeä löytää, Meiju ja Marja sanovat.

Pieni ja läheinen

Kaksikko luottaa ammattitaitoonsa niin paljon, että he eivät kaipaa turvakseen minkään ketjun tukea.
 
– Kilpailu on kovaa, mutta se ei pelota. Kaikkihan on meistä itsestämme kiinni. Työ vaatii lupausten pitämistä, eikä kannuksia saa helpolla. Paljon täytyy tehdä töitä, ja sitä on tehtävä nöyränä.
Pienen kahden hengen toimiston etuna näemme joustavuuden. Meidän on helpompi ottaa asiakkaan tarpeet huomioon ja räätälöidä palvelu ihan asiakkaan mukaan. Myyntiin tuleviin kohteisiin perehdytään hyvin, näin me molemmat tunnemme ne, ja tätähän asiakkaatkin odottavat, he pohtivat.
 
Vaikka Helmellä alkaisi mennä lujaa, sitä ei ole tarkoitus ruveta paisuttamaan läheiseltä tuntuvasta pienestä toimistosta isommaksi.
 
– Eihän sitä koskaan tiedä, mitä parin vuoden päästä on edessä, mutta nyt tuntuu tältä.
 
Helmi lupaa välittää ihan kaikenlaisia asuntoja ja kiinteistöjä, asuinhuoneistoista teollisuustiloihin.
 
– Meillä on myös remontti- ja stailauspuolella yhteistyökumppaneita. Jopa pihatalkkarin hommat hoituvat, he vakuuttavat.
 
Meiju Honkavuori ja Marja Mikkola uskovat, että kevään tullen asunto- ja kiinteistökauppa piristyy hiljaisemman syksyn ja joulunajan jälkeen.
 
– Meillä on vahva näkemys siitä, että kesällä ja syksyllä ollaan jo eri tilanteessa kuin nyt. Kovasti innokkaina odotamme asiakaskontakteja ja toimeksiantoja.
 

Päivän lehti

8.4.2020