Uutiset

Jokereilla takaisinmaksun aika

Viime kauden pudotuspeleissä HPK päätti Helsingin Jokereiden taipaleen SM-liigajoukkueena. Viikonloppuna Jokerit palaa Ritariareenaan KHL-joukkueena ja tavoite on selvä.

– Meillä on katkeria muistoja HPK:sta viime vuodelta, että nyt on payback time, Jokerien GM Jari Kurri naurahtaa.

Vakavasti puhuen Jokerit saapuu Hämeenlinnan turnaukseen hakemaan tuntumaa alkavaa kautta varten. HPK:n lisäksi joukkue pelaa venäläistä Jugra Hanty-Mansijskia vastaan.

Kurrin mielestä harjoitusotteluista on hyötyä kaikille osapuolille.

– On hieno mahdollisuus, että pääsimme tähän turnaukseen mukaan ja saamme pari kovaa peliä alle. Pääsemme vähän näkemään omia pelaajiamme eri kokoonpanoissa ja eri rooleissa, Kurri sanoo.

Hän neuvoo myös kotijoukkuetta ottamaa ilon irti tasokkaista vastustajista.

– Pelasimme tiistaina Turussa ja se oli kova vääntö. Uskon, että oli Tepsille hyvä pelata kova peli meitä vastaan ja sitä sen on varmasti myös HPK:lle. Näistä kannattaa ottaa kaikki irti omana pelinään ja opetuksena siitä, mitä peli voi olla.

Suomalaista osaamista

Kurri vakuuttaa, että Jokerit ei ole lähdössä ensimmäiseen KHL-kauteensa nöyristelemään.

– Kyllä me menestymään lähdemme. Kiekkomaailman palaute joukkueen kokoonpanosta on ollut hyvää ja olemme rakentaneet sellaista joukkuetta, jolla on mahdollisuus menestyä, mutta aika näyttää, millainen tulos on. Sen tiedän, että taso on kova.

Jokeripakka on Kurrin mukaan nyt kasassa ja GM on tyytyväinen hankintoihin.

– Olemme saaneet sennäköisiä pelaajia kuin halusimmekin ja joukkueessa on hyvä määrä suomalaista taitoa ja osaamista. Kasassa on hyvä, työteliäs joukkue, jolla on kova halu päästä eteenpäin.

KHL:ssä tunnetusti sattuu ja tapahtuu. Suomalaisella joukkueella on alkuun totuttelemista uusiin kuvioihin.

– Pelirytmi, matkustaminen ja aikaerot ovat monille pelaajillemme uutta. Täytyy olla kärsivällinen ja varautua siihenkin, että kaikki asiat eivät aina toimi niin kuin oli suunniteltu. Sopeudutaan eikä anneta asioiden häiritä valmistautumista ja pelaamista, Kurri sanoo.

Esimerkkinä muille

Kevään aikana KHL on ollut melkoisessa myllerryksessä. Muutama seura on joutunut luopumaan sarjapaikastaan ja monilla muillakin on talousvaikeuksia.

Kurri antaakin sarjalle kritiikkiä.

– KHL:ssä on toiminnalle tietyt raamit ja siellä on ollut vähän lipsumista niistä raameista. Urheilu on raakaa bisnestä. Tässä sarjassa kulut ovat kovat, koska on matkustamista ja pelaajamäärien täytyy olla isoja, Kurri sanoo

Välillä on jopa pelätty, että koko KHL kaatuu talousvaikeuksiin. Kurri ei kuitenkaan ole huolissaan.

– En usko siihen. Tietysti on iso työmaa rauhoittaa tilanne ja palkkapuolella löytää sopiva taso. On pelaajienkin etu, että tästä tulee uskottava juttu ja saadaan sarja pysymään kasassa pitkään. Pitää tehdä huolellista työtä tulojen ja rahojen kanssa ja sitä me ainakin pyrimme Jokereissa tekemään.

Kurri haluaa nostaa seuransa esimerkiksi maltillisesta rahankäytöstä.

– Jokereilla on hyvä mahdollisuus näyttää, että tämä tulee toimimaan määrätynlaisella budjetilla. Meillä budjetti on alle 10 miljoonaa ja toivottavasti sillä pystytään menestymään. Se antaisi varmasti uskoa myös muille joukkueille, että näinkin homma voi toimia. (HäSa)

Asiasanat

Menot