Uutiset

Jokerien halli ja HPK:n logo, mutta saksalainen mekkala

Halli on täydellinen kopio Jokerien Hartwall Arenasta. Helsingin Arena tuntuu kuitenkin kalmistolta verrattuna Hampurin Color Line Arenaan.

Hampurin Arena on täpö täynnä, kun kotijoukkue Hamburg Freezers saapuu. Lukon entinen maalivahti Boris Rousson astuu jäälle. Noin 12 000 fania huutaa ja laulaa täyttä kukkua. Desibelit ylittävät Suomen työturvallisuusrajat. Katsomo on täynnä viuhuvia kaulahuiveja ja lippuja.

Hamburg Freezersin logo on aivan kuin HPK:n logo, vaikka vallitseva väri onkin vaalean sininen. Tietääkö HPK, että sama logo on käytössä suurkaupungissa Suomen lähialueella? Kumpi on kopioinut toiseltaan logon, HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela?

– Todennäköisesti Hampurin logo on HPK:lta, Korpela vastaa.
Korpela perustelee käsitystään sillä, että HPK otti ritaritunnuksen käyttöön jo 1990-luvun puolivälissä. Hampurin joukkue on nuori. Se ostettiin uudelle Color Line Arenalle Münchenistä vasta vuonna 2002.

Toimitusjohtaja Hämeenlinnasta

Toimitusjohtaja Korpela ilmiantaa henkilön, jonka hän uskoo kantavan vastuuta hämeenlinnalaisen joukkueen logon käytöstä Hampurissa. Color Line Arenan omistajan Jokeri-konserniin kuuluvan JHC Arena Holding Oy:n toimitusjohtajana on Mika Sulin, joka on Hilpas Sulinin poika ja vanha hämeenlinnalainen.

– En tiedä, miksi logo on samanlainen, Mika Sulin sanoo.

Sulin kiistää jyrkästi, että hänellä olisi mitään tekemistä Hamburg Freezersien logon kanssa. Yhtiö, joka omistaa NHL-joukkue Los Angeles Kingsin, omistaa myös Hamburg Freezersin.

– Omistaja on tehnyt joukkueelle värit ja designin.

Mainostoimisto Upsolut on suunnitellut ne, Sulin kertoo.
Sulin ei usko, että edes ideaa on saatu Hämeenlinnasta.

Vastaavia tunnuksia on paljon joukkueilla Pohjois-Amerikassa.

– Luulen, että molempien jäljet johtavat sylttytehtaalle Yhdysvaltoihin.

Kun tarkkaan katsoo, Hampurin tunnus poikkeaa muutoinkin kuin väriltään HPK:n ritarihahmosta. Siinä on jääkiekkoilijan pää.

Oma orkesteri

Hampurin jäähallissa ei tarvitse soittaa nauhalta musiikkia, kun tuomari viheltää pelin poikki. Fanikatsomossa on myös orkesteri.

– Hamburg Freezers, Hamburg Freezers, Hamburg Freezers… lauletaan katsomossa yhtä kurkkua.

Hampuriin on saapunut Kölnistä lempivastustaja, DEL-sarjaa johtava Kölner Haie. Hamburg Freezers on sarjan puolivälissä, pisteissä rutkasti Kölniä jäljessä. Katsoja huomaa heti, että sarjataulukko vastaa joukkueiden tasoa.

Kotikatsomon suuri sankari Boris Rousson pitää Freezersiä pystyssä. Hänen torjuntansa nostavat hirveän huutomyrskyn.
Deutschen Eishockey Ligan DEL:n maine ei ole valtavan hyvä.

Pelaajat eivät ole yhtä taitavia kuin kotoiset virtuoosit. Hampurissa jääkiekko ei ole kuitenkaan kahvakiekkoa kuten SM
-liigassa. Sikailua ei ole lainkaan eikä jäähyjä tarvitse jakaa.

Rousson torjuu voiton

Hamburg Freezersin kanadalaiset ja amerikkalaiset vahvistukset tekevät kaksi maalia. Peli on 2-0. Maalit avaavat infernaalisen huudon.

– Hamburger Jungs, Hamburger Jungs, Hamburger Jungs, wir sind alle Hamburger Jungs, katsomo laulaa orkesterin säestyksellä.
Kuulutus maaleista on täysin interaktiivinen. Yleisö – ja ilmeisesti myös pelaajat – uppoutuvat siihen niin täysin, että Köln kaventaa kesken kaiken.

Hampuri pelaa hurmoksessa sarjajohtajaa vastaan. Rousson torjuu lopussa kotijoukkueeelle 4-3 voiton.

Peli päättyy mutta show jatkuu. Yleisö huutaa kotijoukkueen takaisin näyttämölle aivan kuin teatterissa. Pelaajilla on mukanaan lapsia Freezersien pelipaidoissa. Pelaajat ja lapset ottavat toisiaan jaloista ja kulkevat kuin madot jäällä.

– Hamburger Jungs, Hamburger Jungs, Hamburger Jungs, wir sind alle Hamburger Jungs, laulaa katsomo.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic