Uutiset

Jokerit sysäsi HPK:n A-nuoret pronssiotteluun

HPK:n A-juniorit kärsivät kirvelevän tappion ikäluokan SM-liigan viidennessä ja ratkaisevassa välieräottelussa Helsingin Jokereita vastaan. Jokerit pelasi kotiareenallaan vahvasti, eikä antanut HPK:lle voittomahdollisuuksia.

Ottelun molemmat maalit nähtiin ensimmäisessä erässä. Jokereiden liigavahvistus Teuvo Teräväinen vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Teräväisen laukaus painui verkkoon HPK:n maalivahdin Juuse Saroksen haaroista.

Maalin jälkeen peli eteni edelleen Jokereiden hallinnassa ja ajassa 15.37 Oskari Manninen pääsi lyömään maalinedusruuhkasta kotijoukkueen toisen maalin. HPK:lla oli kuitenkin erän lopulla hyvä mahdollisuus nousta peliin mukaan kahden miehen ylivoimalla, mutta Jokeri-vahti Frans Tuohimaa ei antautunut.

Toisessa erässä HPK pääsi paremmin peliin mukaan, mutta maalipaikat olivat silti harvassa. HPK kesti toisessa erässä Jokereiden 5-3-ylivoiman maalivahti Saroksen huikeiden torjuntojen ansiosta.

Päätöserässä Jokerit keskittyi varmistelemaan johtoaan, ja HPK pääsi painostamaan erän puolesta välistä alkaen. Ajassa 57.46 HPK otti aikalisän ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Tuohimaan huipputorjunnat pitivät vierasjoukkueen maalisarakkeen nollilla. Kolmannen erän puolivälissä HPK:n Juuso Vainio sai laukauksen käsivarteensa ja joutui jättämään ottelun kesken.

Ottelun jälkeen HPK:n päävalmentajan Olli Salon kasvoilta paistoi pettymys.

-Harmittaa. Taistelimme ja joukkue jätti jäälle kaikkensa. Turha tässä on kuitenkaan jossitella, Jokerit oli parempi, Salo nieleskeli.

Välieräsarja oli kokonaisuudessaan loistavaa jääkiekkoa, jota Salokin korosti.

-Tämä oli helvetin hieno sarja. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää lätkää, mutta se ei tällä hetkellä juuri lohduta. Juuse (Saros) oli koko sarjan ajan loistava, ja iso hatunnosto myös puolustaja Roope Westermanille, joka ei ole aina mahtunut pelaavaan kokoonpanoon ikäkiintiön takia, Salo muistutti.


Tiistaina Kuopioon

Kerhon A-junioreiden kausi päättyy tiistaina Kuopiossa KalPaa vastaan pelattavaan pronssiotteluun. Välierätappion jälkeen Salo ei vielä halunnut miettiä tulevaa pronssikoitosta.

-Tämä tappio pitää ensiksi huuhtoa alas, Salo hymähti.

Edellisen kerran HPK:n A-juniorit ovat pelanneet mitaleista kaudella 1999-2000, jolloin HPK:n takalinjoilla pelasi nykyisen joukkueen toinen valmentaja Janne Juppo. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020