Uutiset

Jokerit tasasi voitot nuorten välieräsarjassa

Hämeenlinnan Pallokerhon ja Helsingin Jokereiden välinen jääkiekon nuorten SM-liigan välieräsarja jatkui tiistaina siitä, mihin se sunnuntaina Helsingissä jäi. Tiukka vääntö meni tälläkin kertaa jatkoajalle, mutta tällä kertaa 2 115 hämeenlinnalaisen kiekkofanin harmiksi Jokerit kuittasi vierasvoiton numeroin 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0).

Jokereiden ratkaisija oli puolustaja Esa Lindell, joka pääsi sutimaan kiekon Jere Karjalaisen laukauksesta tulleesta reboundista ohi HPK:n maalissa erinomaisesti jälleen kerran pelanneen Juuse Saroksen. Ottelukello pysähtyi lopullisesti aikaan 76.30, kun vieraiden juhlat alkoivat.

-Tällä kertaa tuli jatkoaikatappio. Meillä oli jatkoerässä omat paikkamme, mutta nyt ei mennyt sisään. Joukkueelle ei voi silti kuin nostaa hattua. Kaikki pistivät itsensä likoon, mutta näin tällä kertaa. Torstaina jatkuu, ja tästä kaivamme vain lisää voimaa, sanoi HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeen.

Salo ei sulattanut ihan jokaista ottelun tuomarikaksikon Aaro Brännare-Marko Vepsäläinen tuomiota pelin loppupuolella.

-Joudumme taistelemaan täällä Hämeenlinnassa jo tuomareitakin vatsaan. Ei se voi näin olla, ettei linjaa uskalleta pitää loppuun asti. Muiden joukkueiden valmentajatkin jo sanovat, ettei täällä ainakaan kotiin päin vedetä. Olisi hieno joskus nähdä, että se olisi tasapuolista, Salo kommentoi.

-Turha kuitenkaan jossitella ja tuomareita syyttää. Jatkoajalla peli ratkeaa yleensä yhteen pomppuun, valmentaja jatkoi.


Mainio avauserä

HPK oli ottelun ensimmäisessä erässä niskan päällä ja meni johtoon ylivoimalla. Marko Rairama runnoi kiekon väkisin ohi Jokerien maalivahdin Frans Tuohimaan. Syöttöpisteen saivat Robert Leino ja Petteri Nikkilä.

Toisessa erässä helsinkiläiset painostivat, mutta Saros hoiti hommansa maalissa tyylikkäästi. Lopulta HPK menetti kuitenkin johtonsa kolmannessa erässä, kun Markus Hännikäinen laukoi aloituksen jälkeen tasoituksen Karjalaisen ja Teemu Henritiuksen esityöstä.

-Peli oli aika pitkälle samanlainen kuin Helsingissä. Nyt erona oli se, että aloitimme hyvin. Ensimmäisessä erässä annoimme painetta, eikä Jokerit oikein päässyt mihinkään. Toiseen se tuli taas todella kovaa. Olimme välillä alakynnessä, mutta ei Jokerit paikoille päässyt. Kolmas erä oli tarkkaa. Yksi ikävä aloitustappion jälkeinen tilanne, josta vastustaja sai maalin, Salo kertasi.


Maalivahdit iskussa

Kummankin joukkueen maalivahti piti osaltaan huolen siitä, ettei tiistaina nähty maalijuhlia. Juuse Saros torjui Kerhon maalissa 40 laukausta, kun Jokereiden liigajoukkueesta A-nuoriin hätiin pyydetty Frans Tuohimaa selvitti 25 HPK:n laukausta. Kummankin maalivahdin pelistä huokui varmuus, eikä yhtäkään ottelun kolmesta maalista voi laittaa lainkaan kaksikon piikkiin.

Kerho joutui otteluun ilman miesten liigajoukkueessa kauden tahkonneita Teemu Rautiaista ja Otto Paajasta, ja myös muita joukkueen avainpelaajia oli ottelusta sivussa. Salon mukaan on mahdollista, että HPK saa täydennystä kokoonpanoonsa torstain kolmanteen välierään.

Helsingin IFK voitti toisessa välieräsarjassa Kuopiossa KalPan numeroin 5-4 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020