Uutiset

Jokioinen liian kova Paukulle

Hämeenlinnan Paukku koki kolmannen perättäisen tappion miesten suomensarjassa, kun Jokioisten Koetus voitti kantahämäläisten taiston lukemin 2–0 (9–7, 6–3) ja nousi etelälohkon kärkeen tappioitta.

Vieraiden pelinjohtaja Ari Kenttäaho pyöritteli päätään pelin jälkeen.

– Hassu peli. Ensin heitettiin Paukku johtoon, sitten noustiin mukaan ja mentiin itse johtoon ja sitten taas vastustaja pääsi iskemään. Paljon tuli monenlaisia virheitä. Olimme kuitenkin parempi joukkue ja väkisin puristimme voiton. Toinen jakso olisi kyllä voinut kääntyä miten vaan.

Ensimmäisellä jaksolla Paukku pääsi 2–0-johtoon harhaheitoilla, mutta Jokioinen nousi tasoihin ja ratkaisi jaksovoiton toisella sisävuorollaan iskemällä peräti seitsemän juoksua.

Kolmannessa vuorossa kotijoukkue nousi vielä taistelemaan, sai hyvin tilanteita ja kolme juoksua kaventaen lukemiksi 6–9. Pidettyään vieraat nollilla Paukku pääsi vielä yrittämään, mutta sai enää vain yhden juoksun.

Tainio vei jokerien taiston

Vieraiden jokeri Riku Tainio jatkoi vahvoja otteitaan mailan varressa, löi kuusi juoksua ja pokkasi ykköspalkinnon. Jokioisten kakkospalkinnon sai hattulalainen Eetu Ojala (1/1), joka pelasi seitsemän vuoden tauon jälkeen Hämeensaaren kentällä ja onnistui täydellisesti kärkilyönneissä (4/4).

Paukun jokeri Timo Niemi-Nikkola löi neljä juoksua ja jatkaa lyöjätilaston kakkosena 22 juoksulla.

Palkinnot saivat kaksi juoksua lyönyt sieppari Matti Asunmaa, joka oli tehokas myös kärkilyönneissä (5/6) sekä ykkösvahti Lasse Vartiainen (1/3).

Kaksi juoksua toivat Oskari Karevaara ja Markus Sovelius sekä yhden Antti Väistö, Mikael Mantila ja Ville Peltonen.

Ratkaisu viimeisessä vuoroparissa

Toinen jakso eteni tasajuoksuin aina viimeiseen vuoropariin asti, johon mentiin lukemissa 3–3. Aloittavallaan Jokioinen pääsi harhaheitolla johtoon ja iski ajotilanteista pari lisää.

Paukku teki kaksi vaihtoa, mutta Jokioisten ulkokenttä onnistui pitämään kotijoukkueen nollilla. Kolmostilanteet menivät Jokioisille niukasti 25–23.

Paukun pelinjohtaja Ilkka Surakka harmitteli tappiota.

– Pystyimme haastamaan kärkiryhmän, mutta emme olleet valmiita ottamaan voittoa. Liikaa annoimme takatilanteista ilmaiseksi juoksuja. Koko kauden pelimme on aaltoillut. Tulee hyviä suorituksia ja sitten taas helppoja virheitä. Kokemattomuutta se lienee.

Paukun tiivis pelitahti jatkuu kahdella vierasottelulla. Ensi keskiviikkona vastassa on Pöytyän Urheilijat ja lauantaina Köyliön Lallit.

– Tänään taas näytimme, että pystymme hyvään peliin. Tiukka putki jatkuu, meillä on ollut paria peliä viikossa. Ei muuta kuin harjoittelemaan ja sen kautta seuraaviin peleihin, Surakka totesi. (HäSa)

Asiasanat