Uutiset

Jokioisten pommiuhkailija saatiin kiinni

Perättömiä pommiuhkauksia kuukauden ajan lähetellyt nuori jokioislaismies on pidätetty. Hänet saatiin kiinni tuoreimman, tiistaina aamuyöllä lähetetyn uhkauksen jälkeen. Mies on lähettänyt sähköpostilla uhkauksia poliisille, Jokioisten kuntaan ja Yleen.

Ensimmäinen uhkaus 21.4. aiheutti mittavan poliisioperaation. Mies uhkasi räjäyttää Jokioisten keskustassa olevan kaupan jättikokoisella pommilla. Kauppa ja ympäristö tyhjennettiin ja paikalla oli runsaasti poliiseja ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

Uhkauksia tuli myöhemmin lisää kaikkiaan kymmenkunta. Näkyviin viranomaisoperaatioihin ei enää ryhdytty, kun uhkaukset olivat poliisin arvion mukaan käytännössä mahdottomia toteuttaa. Sähköpostiviesteissä sanottiin muun muassa, että kouluja ja muita rakennuksia räjähtelee muutamien minuuttien välein, poliiseja ammutaan ja pankki ryöstetään.

Uhkailija on vuonna 1986 syntynyt jokioislainen mies. Hänen kuulustelunsa olivat tiistaina vasta alkuvaiheessa. Mies on kertonut kuulusteluissa tekonsa motiiviksi halun päästä hoitoon.

Poliisi pyrkii kuulusteluilla ja miehen tietokoneen tutkimisella selvittämään, onko hän ainoa uhkauksia lähetellyt.

Tekoja tutkitaan perättöminä vaaranilmoituksina. Maksimirangaistus on vuosi vankeutta. Mies saattaa myös joutua maksamaan lähinnä pelastusviranomaisille aiheuttamansa turhat kulut. (HäSa)

Päivän lehti

29.1.2020