Uutiset

Jokioisten S-market uhattiin räjäyttää 100 kilon pommilla

Mittavan poliisi- ja pelastusviranomaisten operaation Jokioisissa torstaina aamupäivällä aiheuttanut pommiuhkaus oli aiheeton. Mitään räjähteisiin viittaavaa ei löydetty.

Poliisille lähetettiin torstaiaamuna kymmeneltä sähköpostiviesti, jonka mukaan Jokioisten S-marketissa alkaa ammuskelu ennen yhtätoista ja yhdeltätoista räjähtää sadan kilon pommi. Noin sadan metrin päässä oleva R-kioski uhattiin ryöstää vartin yli 11.

Paikalle meni kahdeksan poliisipartiota sekä useita pelastuslaitoksen sammutus- ja sairaankuljetusyksiköitä. S-market tyhjennettiin asiakkaista ja henkilökunnasta ja tutkittiin, mutta mitään räjähteisiin viittaavaa ei löydetty. Viranomaisoperaatio purettiin puolen päivän aikoihin. Poliisi jatkaa tutkintaa selvittääkseen uhkauksen lähettäjän.

Poliisi toivoo saavansa tietää, mikäli joku alkaa rehvastella tehneensä uhkauksen tai jos jollakulla on muuta uhkaukseen mahdollisesti liittyvää tietoa. Tiedot voi ilmoittaa Kanta-Hämeen poliisille numeroon 071 873 5091.


Motiivista ei mainintaa

Uhkausviesti tuli anonyymipalvelimen kautta. Viestissä ei esitetty mitään motiivia teolle eikä esimerkiksi kerrottu, mitä räjähdettä pommi sisältäisi. Uhkausviesti on kirjoitettu asiallisella suomenkielellä.

Jokioisten operaation yleisjohtaja, rikoskomisario Teemu Saukoniemi kertoo, ettei uhkauksen lähettäjä todennäköisesti ole sama kuin Jyväskylässä edellispäivänä kauppakeskusta pommilla uhannut.

-Tällaiset aiheettomat tehtävät sitovat paljon poliisin ja pelastuslaitoksen voimavaroja. Väki saattaa olla pois toisaalta, jossa tarvittaisiin kiireellistä apua, hän pahoittelee. Kiireinen hälytysajo voi vaarantaa myös liikennettä.

Uhkausta tutkitaan perättömänä vaarailmoituksena, josta rangaistuksena on sakkoa tai enintään yksi vuosi vankeutta. Mikäli uhkaaja saadaan kiinni, hän voi myös joutua korvaamaan pelastuslaitokselle ja poliisille aiheuttamansa kustannukset. (HäSa)