fbpx
Uutiset

Joko taskussasi on edistyksellinen G3?

Pitääkö taas vaihtaa kännykkää, kun tekniikan huipulla olevat 3G-puhelimet tulevat kytkykaupan piiriin tänään? Kännykän saa siis “halvalla” eli kohtuulliselta vaikuttavalla kuukausimaksulla, jos sitoutuu pariksi vuodeksi tiettyyn liittymään.

Kännykänvalmistajat ja tietotekniikkasuuntautuneet viranomaiset ovat huolestuneita. Teknologiakansan maine menee, kun taskuissamme kulkee niin vanhoja puhelinmalleja, että ihan hävettää.

On aika vaihtaa se iänikuinen 3310 vähintäänkin kamerakännykkään, mutta mieluummin tietysti moniominaisuuksilla varustettuun viestintäkeskukseen, joka tekee puolestasi kaiken saunanlämmityksestä alkaen.

Maailman eniten myytyä mallia, sitä 3310:ä mainostettiin vaatimattomasti, että sillä voi chatata kavereiden kanssa ja vaihtaa puhelimen väriä asuun sointuvaksi. Mallin valmistaminen on lopetettu aikaa sitten.

Jos nyt luulette, että olen tekniikkavastainen, erehdytte. Itselläni on erinäisten vaiheiden jälkeen 6260, joka on taittuva S60 -älypuhelin käännettävällä värinäytöllä sekä edistyksellisillä langattoman teknologian ominaisuuksilla.

Se on itse asiassa vuoden sisällä neljäs kännykkäni.

Reilu vuosi sitten 6610i-puhelimeni hävisi perinteisellä tavalla Tallinnan yössä. Se oli värinäytöllinen kolmitaajuuspuhelin sisäänrakennetulla digitaalikameralla, MMS-toiminnoilla sekä Java¿ – ja SyncML-tuella.

Hankin samanlaisen tilalle, mutta se taas luiskahti sementtilattialle ja kas kummaa, korjaus ei onnistunut. Huolto ilmoitti, että näytön liittimen uusiminen olisi tullut niin kalliiksi, ettei puhelinta kannattanut korjata.

Sillä aikaa töihin vuorotteluvapaan ajaksi jättämäni kännykkä oli mystisesti hävinnyt, mutta sehän olikin vain halpispuhelin 1100. Se on helppokäyttöinen peruspuhelin, jossa on kaikki tarvittavat toiminnot luotettavaan langattomaan viestintään kuten taskulamppu.

Palattuani alkutalvesta maailmalta kotiin, marssin ensitöikseni kännykkäkauppaan ja ostin kaikkein kivoimman näköisen puhelimen, joka löytyi alle 300 eurolla. Se on tämä 6260.

Meni puoli päivää, kun yritin vaihtaa siihen soittoääntä. Jouduin alentumaan turvautumaan yli 300-sivuiseen käyttöohjeeseen, mutta ei siellä puhuttu mitään soittoäänen valitsemisesta.

Vihdoin löysin kohdan “Oman puhelimen mukauttaminen”. Haa, selvä kuin pläkki. Soittoääni löytyy valikosta Profiilit, yleinen. Miksen sitä heti älynnyt, tämähän on älypuhelin.

Kuulin myöhemmin, että puhelimessani on myös bluetooth-ominaisuus, joka auttaa ottamaan langattomia yhteyksiä myös mm. nettiin ja sähköpostiin. Kauhistuin. Bluetoothiin tarttuvat virukset lähettelevät kännykkään tallentuneita tekstareita omia aikojaan osoitekirjassa oleviin numeroihin. Varmistin, ettei bluetooth-ominaisuus ole käytössä.

Mutta siitä G3-puhelimesta, olisikohan niitä kivan näköisiä malleja?

hanna.antila-andersson@hameensanomat.fi

Siinä on kaikki tarvittavat toiminnot luotettavaan langattomaan viestintään kuten taskulamppu.

Menot