Uutiset

Joko yhdysvaltalaiset uskovat suomalaiseen joulupukkiin?

Yhdysvaltalaisten on jo korkea aika uskoa, että joulupukki asuu Suomessa. Ainakin Yhdysvaltain Reader’s Digest -lehti tekee ahkeraa propagandatyötä asian puolesta. Lehden joulunumerossa siniristilippuinen joulupukki seikkailee nyt jo kolmatta kertaa peräkkäin.

Kuvittaja C. F. Paynen tekemässä takakansipiirroksessa Suomen kansallistunnus esiintyy tänä vuonna joulupukin termosmukissa. Viime vuonna Payne oli ujuttanut lipun pukin reen kylkeen. Sitä ennen punanutulla oli edessään maailmankartta, josta matkareitti maailman eri kolkkiin lähti kotoiselta Korvatunturilta.

Kukakohan on saanut Paynen uskomaan pukin suomalaiseen alkuperään? Ohiossa asuvan vapaan kuvittajan asiakkaita ovat olleet muun muassa lehdet Time, Rolling Stone, Esquire ja National Geographic.

STT

Rakastunut murtovaras tiskasi ja pesi pyykit

Rakastuminen naapuriin voi viedä tuomioistuimen kuultavaksi. Näin kävi kiinalaiselle miehelle, jonka oikeus kuitenkin päästi pälkähästä.

Mies tunnusti oikeussalissa murtautuneensa naapurissaan asuvan naisen asuntoon useita kertoja. Kerran näin oli tapahtunut naisen nukkuessa. Mies oli poistunut paikalta heti huomattuaan naisen olevan heräilemässä.

Marraskuussa poliisi otti miehen kiinni itse teossa. Tämä oli taas kerran tulossa naapurin asunnosta. Tällä kertaa hänellä oli mukanaan naapurin asunnon avain, naisen rintaliivit, pari valokuvaa ja vähän muutakin tavaraa. Rintaliivit ja valokuvat mies kertoi oikeudessa varastaneensa rakkauden pökerryttämänä.

Harbinin kaupungissa toimiva tuomioistuin katsoi, että miestä ei ole syytä rangaista. Oikeus piti erittäin lieventävänä seikkana sitä, että naapurin oltua poissa asunnosta mies oli tiskannut naisen tiskit, pessyt hänen pyykkinsä, jättänyt pöydälle välipaloja ja jopa korjannut naisen tietokoneen.

Mies myönsi rakastaneensa salaa naapuriaan, mutta rohkeus ei riittänyt mennä ilmoittamaan sitä ihailun kohteelle päin naamaa. Kerran hän sentään salaisella käynnillään jätti naisen asuntoon viestin:

– Älä pelkää. Toivon, että ymmärrät tunteeni sinua kohtaan.

STT

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic