Uutiset

Joni Myllykoskesta HPK:n maalivahti

Reilu viikko sitten kautensa jääkiekkoliigassa päättänyt Hämeenlinnan Pallokerho pestasi ensi kauden joukkueensa toiseksi maalivahdiksi Joni Myllykosken. 30-vuotias Myllykoski on pelannut Suomessa liigaa Jyväskylässä. Viime kauden hän päätti Italiassa Broncos Sterzing Vipitenossa.

HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen on tyytyväinen, että seura sai Myllykosken maalivahtiosastolleen Juuse Saroksen rinnalle.

– Joni on erittäin urheilullinen kaveri, joka liikkuu ja lukee peliä hyvin. Peli-ideologiamme kohtaavat monilta osin. Yksi hänen syistään tulla Hämeenlinnaan on halu kehittyä joka päivä, Lehtonen sanoi.

HPK teki lisäksi jatkosopimukset hyökkäjiensä Jesse Saarisen, Ville Järveläisen ja Eetu-Ville Arkiomaan kanssa. Seura käytti myös puolustajiensa Craig Schiran ja Ville-Veikko Eerolan sopimuksessa olleen option.

– Jessen peliesitykset puhuvat puolestaan. Uskon kuitenkin, että potentiaalia löytyy vielä isomman roolin ottamiseen. Craig sen sijaan näytti jo menneellä kaudella, että hän on puolustuksemme johtotähti, jonka ympärille on hyvä rakentaa.

HPK:n omat kasvatit tulevat Laukkasen mukaan saamaan lisää näytönpaikkoja.

– Järveläinen on osoittanut jo liigakyvykkyytensä ja nyt on aika nostaa vielä tasoa. Eerola ja Arkiomaa ovat myös ansainneet jatkotilaisuuden näyttöjen antamiseen.

Parin viikon kuluttua kesäharjoittelunsa aloittavan HPK:n harjoitusryhmään kuuluvat myös Liigassa keväällä ensiesiintymisensä tehnyt Joni Tuulola, A-nuorten kapteeni Joona Monto ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueturnaukseen valittu laitahyökkääjä Santeri Vuoti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic