Uutiset

Joni Myllykoski nyt paljon vartijana

HPK:n jääkiekkoliigan joukkue palasi joululomaltaan harjoituksiin perjantaina. Lauantaina Kerholla on jo tosi kyseessä: Liiga jatkuu Espoossa Bluesia vastaan. Vuoden viimeisensä HPK pelaa tiistaina Ritariareenassa, jonne vieraaksi tulee idän jättiläinen SaiPa.

– Levänneen näköisiä kavereita oli jäällä harjoittelemassa. Meillä on edessä kova urakka, 16 ottelua tammikuun loppuun mennessä, sanoo HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Tauko toi Kerhon maalivahtiosastolle muutoksen, kun päävastuun alkukauden torjunnoista vastannut Juuse Saros lähti 20-vuotiaiden MM-kisoihin Kanadaan. Arvonen arvioi, että Saros on sivussa kahdeksasta liigamatsista. Torjuntavastuu on nyt Joni Myllykosken harteilla.

– Luotan täysin Joniin, Arvonen vakuuttaa.

Hän kuitenkin haluaisi saada Myllykosken taakse maalivahdin, jolla on kokemusta kovista peleistä tälläkin kaudella.

– Jos vaikka Jonille tulee kuume tai jotain…

Espoossa HPK:n toisena maalivahtina on kroaatti Andrej Vasiljevic. Hän tuli Kerhoon lokakuun lopulla ja piipahti pelaamassa pari ottelua Suomisarjan Kokkolan Hermeksessä.

Vahvistus toiveissa

HPK:n terveystilanne on kohtuullisen hyvä. Ossi-Petteri Grönholm on sivussa helmikuun loppuun saakka, mutta Joni Tuulola on jo palaamassa pelihommiin.

– Jonin tilannetta katsotaan päivittäin. Hänen sairauslomansa kestää joulukuun loppuun. Perjantaina Joni oli harjoituksissa loukkaantumisensa jälkeen ensimmäisen kerran täysissä varusteissa.

Arvonen myöntää haluavansa HPK:n tämän kauden joukkueeseen vielä pari vahvistusta.

– Ehdottomasti tarvitsemme vahvistusta. Yhden hyökkääjän, ulkomaalaisen, perässä jo olimme, mutta joulu tuli väliin. Katsotaan nyt, mikä tilanne on.

Arvosen mielestä vahvistuksen pitäisi olla Hämeenlinna mahdollisimman pian.

– Viimeistään tammikuun peliruuhkaan. Turha sitä asiaa on enää sen jälkeen miettiä.

Tasaisena pysyy

Arvonen uskoo, että Liiga jatkuu yhtä tasaisena kuin se on tähänkin saakka ollut.

– Päivän kunto ratkaisee otteluissa voittajan. Tietysti peliä on pysyttävä parantamaan. Ottelut kovenevat, kun kevät lähestyy. Puolustuspelaaminen tulee tarkemmaksi.

Kerho pelaa Espoossa tutulla koostumuksella. Jesse Saarinen, Marek Viedensky ja Eero Somervuori hyökkäävät ykkösketjussa, jonka takana puolustavat Craig Schira ja Jyri Niemi. Kakkoskentällisessä ovat Ville Järveläinen, Tuomas Vänttinen, Joonas Vihko, Aleksi Laakso ja Antti Bruun. Juhani Jasun laidoilla hyökkäävät Heikki Liedes ja Zach Hamill. Kolmannessa pakkiparissa ovat HPK:n omat kasvatit Petteri Nikkilä ja Juuso Vainio. Otto Paajanen johtaa nelosketjua laidoillaan Saku Salminen ja Juha Koivisto.

– Odotan kovaa peliä. Kovaa haluavat varmasti jätkät heti mennä. Järkevämpi joukkue sitten voittaa. Edellisessä Espoon ottelussa (Blues voitti 3–2) meillä oli voiton avaimet käsissä. Hölmöilimme kuitenkin itse ja tuomari hylkäsi meiltä selvän maalin, Arvonen muistelee. (HäSa)

Asiasanat