Uutiset

Joni Saarinen putosi jatkosta avauskierroksella

Hämeenlinnalainen Joni Saarinen ei yltänyt 32 parhaan joukkoon lauantaina Marseillessa Ranskassa lasketussa alamäkiluistelun kauden ensimmäisessä MM-osakilpailussa. Perjantaina junioreiden MM-osakilpailun voittanut 18-vuotias Saarinen putosi jatkosta miesten kisassa jo ensimmäisellä kierroksella.

Kilpailun voittoon laski Yhdysvaltojen Cameron Naasz. Hän voitti jo ensimmäisen finaalin, mutta lähtöporttien ongelman takia erä jouduttiin uusimaan. Naasz kuitenkin onnistui myös toisessa laskussa ja juhli Red Bull Crashed Ice -kiertueen avauskisan kärkisijaa.

Toiseksi laski Yhdysvaltojen Maxwell Dunne, ja vuoden 2014 maailmanmestari Marco Dallago sijoittui kolmanneksi. Finaalissa nähtiin todellinen titaanien taistelu, sillä maailmanmestaruuden vuonna 2015 voittanut Kanadan Scott Croxall oli kisan neljäs.

Suomalaisista Paavo Klintrup, Markus Juola ja Antti Tolvanen selviytyivät 32 parhaan joukkoon. Kolmikon saavutus oli hyvä, sillä kisassa oli mukana lähes 140 luistelijaa.

Marseillessa oli kymmeniätuhansia ihmisiä todistamassa alamäkiluistelun saapumista Välimeren rannikolle. Marseille juhli samalla alkanutta vuotta, sillä kaupunki toimii Euroopan urheilupääkaupunkina.

Ensi viikolla alamäkiluistelukiertue saapuu Jyväskylään. Laajavuoressa kilpaillaan sarjan pisimmällä radalle, joka on myös kiertueen ainoa luonnonjäärata.

Suomen kisassa voidaan odottaa yllättäviä tuloksia ja suomalaismenestystä, sillä radan pituus ja profiili suosii vahvoja luistelijoita. Pitkällä radalla on loppumetreille saakka myös hyviä ohituspaikkoja.

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic