Uutiset

Joni Saarinen ylsi tavoitteeseensa Belfastissa

Vuoden 2013 maailmanmestari ja Tshekin sekä Ruotsin maajoukkuelaskijat samassa erässä. Paljon kovempaan seuraan ei olisi hämeenlinnalainen Joni Saarinen, 16, voinut päätyä Belfastissa lauantai-iltana lasketussa alamäkiluistelun MM-osakilpailussa. Saarinen jäi finaalin avauskierroksella kolmanneksi ja putosi jatkosta, mutta pokkasi silti mainion 48. sijan uransa ensimmäisessä MM-osakilpailussa.

Saarinen oli asettanut tavoitteekseen yltää perjantain kahdesta aikalaskusta 64 parhaan joukkoon. Noin 120 kilpailijan kisassa tämä tavoite toteutui komeasti.

– Lauantaina kyyti oli kuitenkin jo liian kovaa. Sveitsiläisen maailmanmestarin Gerek Wedgen ja muiden huippulaskijoiden erässä kolmaskin sija oli ihan hyvä. Koko kisassakin ylsin reilusti tavoitteeseeni, Saarinen myhäili.

Saarinen saavutti uransa ensimmäiset MM-pisteet viikko sitten Jyväskylässä lasketussa kisassa. Tuolloin hänen vauhtinsa riitti 41. sijalle.

– Se kisa oli kuitenkin paljon pienempi tapahtuma. Belfastin kisa oli vasta ensimmäinen ihan kunnon MM-tason kilpailuni. Tästä on mukava lähteä jahtaamaan pisteitä seuraaviin kisoihin, Saarinen suunnitteli. (HäSa)

Asiasanat