Uutiset

Joni Tuulola odottaa jo Sveitsi-ottelua

HPK:n puolustaja Joni Tuulola odottaa innokkaasti torstaina Lappeenrannassa alkavia 18-vuotiaiden MM-kotikisoja. Joukkueella oli vielä tiistaina leppoisampi iltapäivä, sillä ohjelmassa oli haulikkoammuntaa.

– Tanskaa vastaan aloitetaan ja vaikka se kuulostaa helpolta, niin sitä se ei ole, jos ei asenne ole kunnossa. Seuraava vastustaja on Sveitsi, ja sitä peliä odotan erityisellä innolla, Tuulola sanoi ampumaradalla.

Liigassa keväällä yhdessä isänsä kanssa debytoinut Joni pelasi Rapperswilin junioreissa silloin, kun isä pelasi sveitsiläisseurassa kaudet 2004–06.

Sveitsin joukkueen listalta ei löytynyt tuttuja nimiä, mutta peli on varmasti tärkeä.

– Olimme joulukuussa Sveitsissä maajoukkueturnauksessa, mutta ohjelma oli sen verran tiivis, ettei ehditty käymään Rapperswilissa.

MM-kisoissa Tuulolan rooli ei ole vielä varma. Sebastian Moberg ja Sami Niku ovat eniten kiekollisessa roolissa ja pelaavat ykkösylivoimassa, muut tulevat samalla viivalla.

– Jonilla on kyky tehdä luovia asioita kiekon kanssa. Alkukaudesta hän vielä etsi itseään, mutta kehittyi kauden mittaan. Tarjolla on se rooli, mitä hän on valmis ottamaan, sanoi päävalmentaja Rauli Urama.

Nuorten olympiakulta paras saavutus

Joni pitää tähänastisista maajoukkuekokemuksista ikimuistoisimpana Innsbruckin nuorten olympiakultaa.

– Tein silloin maalin USA:ta vastaan. Kyllä se turnaus nousee mieleen, kun muistelee maaotteluita. Silloin natsasi joukkueella kaikki, Tuulola muisteli.

Lappeenrannassa Tuulola haluaa saada omat vahvuutensa näkyviin.

– Kiekon kanssa osaan pelata, ja osaan rytmittää peliä. Pelitempo kasvaa harjoitusotteluihin verrattuna, mutta siihen on oltava valmis koko ajan. Etenkin USA:ta vastaan on oltava tarkkana, sillä heillä on taitoa paljon, Tuulola pohti.

HPK:n liigamiehistössä Tuulola ehti pelata kaksi ottelua niin runkosarjassa kuin pleijareissakin.

– Jatkopaikkaan oli saumat, mutta maalintekemisessä jäätiin ratkaisevasti jälkeen. Liigakaudesta jäi vähän ristiriitaiset fiilikset. Nyt on mielessä maajoukkue ja menestyminen täällä, Tuulola sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic