Uutiset

Jonkun toisen elämä

Tapio Lahtinen

Meidän trendinhaistajien kevät on ollut kuumeisen kiireinen. En edes kunnolla ehtinyt mukaan curling-buumiin, kun jo on kiire heittäytyä hevibuumiin.

Joudun vaihtamaan t-paitaa lennossa. Vanhassa paidassa luki: Markku Uusipaavalniemi on jumala! Uudessa lukee: Lordi ei suinkaan ole saatana!

Vähän kipeämpää tekee Uusipaavalniemi-tatuoinnin poistaminen alavatsasta, mutta sekin on kestettävä, sillä Markku on nyt ehdottomasti ja lopullisesti out.

Postimyyntipaketista hädin tuskin kuoriutunut curling-kivi joutaa saman tien verkonpainoksi, sillä nyt on tarvis puristautua nahkahousuihin ja harjoitella etu- ja pikkusormitervehdystä. Ei väliä, jos nahkahousu paikka paikoin kiristää, sillä se tuskin ehtii pahasti hidastaa alavartalon verenkiertoa ennen kuin jo on aika vaihtaa uusiin ja erilaisiin trendivaatteisiin.

Ai niin, pitikö siinä curlingin ja hevimetelin välissä vielä ruveta innokkaasti harrastamaan paritanssejakin? Myöhästyinkö siitäkin trendistä?

Trendinhaistajan on kaiken aikaa pakko syrjäsilmällä jo pälyillä seuraavaa ilmiötä, jotta se ei pääse livahtamaan ohi. Trendin nousuvaiheesta myöhästynyt on Suomessa ihan menneen talven uuspaavalniemi.

Seuraava trendi voi tulla ihan mistä suunnasta tahansa ja iskeä kimppuun milloin tahansa. Oletko valmis? Jo tätä lukiessasi vaikkapa Aki Kaurismäki saattaa olla kuuminta hottia. Koskaan ei tiedä. Torilla tavataan, eikä myöhästyneitä säälitä.

Vasta äsken vaadimme kurkku punaisena curling-halleja joka pitäjään. Nyt pitää ehdottomasti saada hevitemppeli siihen viereen. Nyt vasta hädin tuskin puolivalmiiksi ehtineistä curling-halleista pitää saada harjoittelukämppiä hevinuorille ja heti!

Vieläkö jossakin on niitä vanhoja hiihtoputkia? Ne on purettava ja valmistauduttava rakentamaan jalkapallotorneja, sillä potkupallotrendi on jo aivan nurkan takana.

Mutta älkääpä suotta pumpatko sitä potkupalloakaan aivan täyteen ilmaa, sillä kesken pumppaamisen saattaa seuraava trendi viedä mennessään, eikä nappulakengillä sitten enää paljon rehvastella.

Ei kuulkaa näinä aikoina ole suinkaan helppoa olla hahmoton, tahdoton, tiedoton ja taidoton sopuli, jonka keskittymiskyky on tekstiviestin mittainen.

Huomio- ja merkitystaloudessa eläminen vaatii salamannopeita refleksejä, jatkuvaa julkisuuden seurantaa ja intialaisen joogin kykyä sammuttaa kaikki oma ajatustoiminta nirvanan porteilla.

Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen ilmiömme, me rukoilemme kaupan kassalla irtonumeroa ostaessamme.

Päästä meidät pois tästä pahasta maailmasta hömppäviihteen viheriäisille vainioille.

Anna meille tänäkin päivänä jonkun toisen elämä.

tapio.lahtinen@hameensanomat.fi

Mainos