fbpx
Uutiset

Jono kasvoi, sopimusta ei lunastettu

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä teki lokakuussa 2010 sopimuksen ortopedisten toimenpiteiden ostamisesta.

Kokonaistaloudellisesti edullisimpana palveluntuottajaksi valittiin sopimuskaudelle sekä optiokausiksi vuosille 2012-2013 Mehiläinen Oy. Yhtään leikkausta ei ole ostettu.

-Sairaanhoitopiirillä on potilaita jatkuvasti jonossa, myös pitkään odottaneita. Potilaita ei ole kuitenkaan tullut, kertoo Mehiläisen kunta-asiakkuuksista vastaava yhteyspäällikkö Marja Heikkinen.

Elokuusta 2010 lähtien sairaanhoitopiirin leikkaus-, toimenpide- ja hoitojonossa on ollut jatkuvasti noin 2300-2500 potilasta.

Heikkinen kertoo ottaneensa vielä viime keväänä useita kertoja yhteyttä sairaanhoitopiiriin.

-Sopimuksen sanottiin tehdyn varotoimenpiteeksi, mikäli jono riistäytyy käsistä.

Sairaanhoitopiiri on purkanut leikkausjonoa oman henkilöstön voimin.

Sairaanhoitopiiri ei sitoutunut sopimuksessa ostamaan yhtäkään toimenpidettä, mutta hankintasopimuksen kokonaan käyttämättä jättäminen on Heikkisen mukaan harvinaista.

-Mikäli joku palvelu on päätetty kilpailuttaa, sille on yleensä ollut realistinen tarve. Kilpailuttaminen maksaa aina, joten on hyvin erikoista, että yhtään ostoa ei ole tehty.

Heikkinen ei usko, että leikkausjonon lyhentäminen sairaanhoitopiirin henkilökunnan ylitöinä olisi Mehiläisen tarjoamaa hintaa edullisempaa.

-Meidän näkemyksemme mukaan hyödyntämällä hankintasopimusta leikkausjono olisi nyt lyhyempi, eivätkä kokonaiskustannukset olisi kasvaneet.

Menot