fbpx
Uutiset

Jono toivotti lihakaupan tervetulleeksi keskustan kivijalkaan

Katinalan lihakaupan Tero Vihervaara kyllästyi odottamaan, että vuosikausia velloneet puheet Hämeenlinnan kauppahallista olisivat kääntyneet teoiksi. Hän avasi perjantaina lihakaupan Sibeliuksenkatu 2:een.

– Ei tule mieleen, olisiko jossakin kaupungissa ihan pelkästään lihakauppa kivijalassa. Piti alkaa toimia itse, kun ei tänne sitä kauppahallia tule, sanoo Vihervaara.

Tiskille luikertelevassa jonossa lihakauppiaan aloitteellisuus herätti tyytyväisyyttä.

– Kauppakeskuksissa on omat lihatiskinsä, jotka ovat ihan hyviä, mutta täältä saa omansalaista tuotetta ja tähän on helppo lähteä katsomaan päivän tarjoukset, sanoi Klaus Kurki.

Lihan leikkaaminen, jalostaminen ja myynti jatkuvat Katinalan toimipisteessä entiseen tapaan. Keskustan myymälän avaaminen kasvatti yrityksen henkilöstön määrän viidestä kuuteen.

Vihervaaran mukaan tuotannon sopeuttaminen kasvavaan menekkiin ei tuota yritykselle ongelmia. Hän ei myöskään usko keskustan myymälän rokottavan Katinalan myyntiä.

– Kesällä mökkiläiset poikkeavat Katinalassa, vaikka keskustassa olisi kymmenen lihamyymälää, sanoo Vihervaara.

Alkuun auki tiistaista lauantaihin

Tuotevalikoima Katinalan 100 neliön myymälässä on luonnollisesti laajempi kuin keskustan kaupassa, jossa kaikki toiminta tapahtuu 60 neliön tilassa.

– Mutta jos joku keskustassa haluaa vaikka yhden hirven sisäfileen, se toimitetaan muutamassa päivässä, lupaa Vihervaara.

Keskustan lihakauppa on auki tiistaista lauantaihin. Kauppiaan mukaan aukioloajat määräytyvät kuitenkin asiakkaiden käyttäytymisen mukaan. Koska uuden myymälän kulut ovat pienet eikä toiminnan laajentamiseen liity suuria taloudellisia riskejä, suhtautuu Vihervaara tulevaisuuteen hämäläisellä kattellaan -menttaliteetilla.

Uuden myymälän sijaintiin hän on tyytyväinen jo nyt.

– Mielestäni Palokunnankadun ja Sibeliuksenkadun kulma on Hämeenlinnan vilkkain risteys. Jos vielä Eteläranta alkaa kehittyä, tässä liikkuu ihmisiä koko ajan.

Lihakaupan avajaispäivän tarjoustuote olivat possunkyljykset. Yrityksen lihanleikkaaja teki helatorstaina ennätyksensä sahaamalla niitä päivän aikana 1500 kappaletta.

– Mainokseen olisi ehkä pitänyt laittaa, että rajoitettu erä, sanoi Vihervaara reilu tunti liikkeen avaamisen jälkeen. (HäSa)

Menot