Uutiset

Joona Lehtonen toistamiseen ykkönen

Hämeenlinnalainen Juvel-Teamia edustava Joona Lehtonen keilasi tiukan taiston jälkeen Vaken Haarikan finaalin voittajaksi Hämeenlinnan keilahallissa. Lehtosen tulos kuuden sarjan kilpailussa oli 1376 (tas 108 pist). Voitto oli Lehtoselle jo toinen lyhyen ajan sisällä. Hän voitti myös Kesäkisan finaalin kolme viikkoa sitten. Toiseksi perjantai-illan finaalissa tuli Pinjets seuran Henrik Ahonen 1362 pisteellä ja kolmanneksi Riihimäen Sinisiä edustava Juuso Tiainen 1343. Neljänneksi keilasi Sinisten Samuli Tiainen ja viidenneksi Juvel-Teamin Tommi Kalliopuska.

Finaali oli alusta asti tasainen. Johtopaikka vaihtui alussa joka sarjan jälkeen eikä kukaan päässyt missään vaiheessa karkumatkalle. Huonon ensimmäisen sarjan jälkeen Lehtonen sai ison vaihteen päälle. Hän keilasi kolmen seuraavaan sarjaan pisteet 224, 230 ja 258 ja nousi kisan johtoon. viimeisen sarjan alkaessa Lehtonen johti pisteellä Ahosta, Juuso Tiainenkin oli vain 12 pisteen päässä. Voitto ratkesi kahdessa viimeisessä ruudussa. Vaikka Lehtonen ei onnistunutkaan paikkaamaan yksittäistä keilaa, eivät Ahonen ja Juuso Tiainenkaan saaneet vaadittuja kaatoja Lehtosen ohittamiseen. Samuli Tiainen kehitti hurja loppukirin 241 sarjallaan mutta jäi silti pisteen päähän velipojastaan Juusosta.

Alkukilpailun yhteydessä kisatun joukkuekilpailun voitti Siniset joukkueella Samuli ja Juuso Tianen sekä Erno Akkanen. Toiseksi tuli W.S.O.B ja kolmanneksi Juvel-Team. (HäSa)

Asiasanat