Uutiset

Joona Lehtonen yllätti …Kesäkisan finaalissa

Hämeenlinnalainen Juvel-Teamia edustava Joona Lehtonen keilasi Hämeenlinnan keilailuliiton Kesäkisan finaalin voittajaksi. Lehtosen tulos kuuden sarjan koitoksessa oli erinomainen 1517 (tasoitus 114 pistettä). Tulos muodostui sarjoista 257, 233, 238, 213, 255 ja 207. Keskiarvoksi tulee 233,8 pistettä sarjaa kohden. Yllättävän Lehtosen voitosta tekee se, että hän palasi keilaradoille usean vuoden tauon jälkeen vasta alku kesästä ja kesälläkin on keilannut harvakseltaan. Toiseksi keilasi lahtelainen ex ammattilaiskeilaaja SBF seuran Jouni Helminen tuloksella 1440 ja kolmas oli Juvel-Teamin Kimmo Väänänen 1382 pisteellä.

Finaali oli alussa tasainen, vaikka Lehtonen sitä johtikin. Kahden sarjan jälkeen toisena ollut Kimmo Väänänen oli vain pisteen jäljessä. Sen jälkeen Lehtonen kasvatti tasaisen kovilla sarjoillaan johtoaan, niin että ennen viimeistä sarjaa voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä. Helminen kehitti viimeiseen sarjaansa hurjan kirin. 268 pisteen viimeinen sarja nosti hänet lopputuloksissa toiseksi ohi Väänäsen ja neljänneksi keilanneen KIKEn Ale Kopiloffin. Kolmas sija ratkesi vasta viimeisessä ruudussa neljän pisteen erolla Väänäsen eduksi. Viidenneksi keilasi Samuli Tiainen, Siniset, ja kuudenneksi saman seuran Erno Akkanen.

Lauantaina keilattiin perinteinen Hämeenlinnan ja Lahden keilailuliittojen välinen joukkuekilpailu. Kisaan oli valittu molemmista liitoista kahdeksan miestä ja neljä naista. Kilpailu oli alusta asti tasainen, vaikka Lahden joukkue koko ajan niskan päällä olikin. Missään vaiheessa Lahti ei kuitenkaan johtanut 90 pistettä enempää ja lopulta se voitti 80 pisteen erolla 13314–13234.

Henkilökohtaisissa tuloksissa hämeenlinnalaisista paras oli Tommi Kalliopuska tuloksella 1303. Tuomas Kilpi oli toinen 1204 pisteellä.

Voittajajoukkueen paras oli myös hämeenlinnalainen. Vielä viime kaudella Hämeenlinnan keilailuliittoa ja Juvel-Teamia edustanut Lauri Sipilä on täksi kaudeksi siirtynyt lahtelaiseen BAY seuraan. Sipilän tulos 1179 riitti niukasti vieraiden ykköseksi ennen Esa Räsästä 1176.

Naisista parhaan tuloksen keilasi Lahden Krista Pöllänen 1134. Hämeenlinnan naisista paras oli Ritva Ronkainen 1052 tuloksella. (HäSa)

Asiasanat

Menot