Uutiset

Joona Mäkelä …toinen Himangalla

Päätöspäivä ei ollut Suomen nuorille yhtä onnistunut kuin lauantai 15-17-vuotiaiden ampumahiihtomaaottelussa Ruotsia vastaan, kun Himangalla kilpailtiin Keski-Pohjanmaan kansallisissa kisoissa pikamatkat.

Ahveniston Ampumahiihtäjien Joona Mäkelä kilpaili M15-sarjassa maajoukkueen ulkopuolella ja oli hienosti toinen edellään vain Anton Pyssysalo, joka voitti myös lauantain kilpailun.

Pyssysalo ampui yhden sakon ja kaksi sakkoa (1+1) ampunut Mäkelä hävisi 46 sekuntia. Kolmas oli Ruotsin Henning Sjökvist (+0.49/ 1+0).

N15-sarjassa maajoukkueryhmästä AAH:n Jenni Keränen oli neljäs (+1.20/ 1+1) ja Maija Keränen seitsemäs (+1.53/ 1+1). Ruotsille meni kaksoisvoitto nollat ampuneen Moa Olssonin johdolla. Suomalaisista kolmanneksi sijoittui Sofia Joronen (+0.43/ 1+0). Lauantain normaalimatkan Jenni Keränen voitti ja Maija Keränen oli kolmas.

M17-sarjassa AAH:n Pauli Mäkelä rikkoi myös maajoukkuerintamaa ja oli kuudes (+3.02/ 3+3). Maaottelun sarjavoiton Suomelle otti Jaakko Ranta (1+1). N17-sarjassa Ruotsille meni kolmoisvoitto.

Kouvolan kansallisissa kisoissa Riihimäen Kisko oli mukana suurehkolla joukkueella. Sunnuntain yhteislähdöissä parhaat sijoitukset nappasivat Juho Salonen (M15) ja Anni Salmenharju (N17), jotka olivat sarjoissaan kolmansia. Lauantain pikakilpailuissa sarjavoittoon ylsi Mauri Särssi (M60) ja kakkoseksi Arttu Salonen (M19). (HäSa)

Asiasanat