Uutiset

Joonas Granberg pelasi …PGA:n mestariksi

Suomen PGA:n mestaruuskilpailut huipentuivat Aura Golfin Joonas Granbergin ja Nurmijärven Golfklubin Henri Sataman väliseen uusintaan. Kaksikko oli 54 reiän jälkeen molemmat tilanteessa kaksi alle parin.

Ensimmäisellä uusintareiällä Satama löi avauksensa väylän vasempaan reunaan puiden taakse, josta joutui toisella lyönnillä vain korjaamaan väylälle. Granberg sitä vastoin pelasi eleettömän varmasti ja teki uusintareikänä toimineelle Linna Golfin 9. reiälle parin, joka riitti voittoon Sataman tehtyä bogin.

Aasian kiertueella voiton makuun päässeelle Granbergille voitto Linnallakin maistui makealta.

– Tiukaksi meni, peli ei ollut ihan parasta tänään. Lyönnissä on vähän teknistä ongelmaa, mutta hyvällä taistelulla voitto tuli kotiin, Granberg iloitsi.

Voittojaan mestari ei osannut laittaa paremmuusjärjestykseen.

– Totta kai voitto on aina hieno. Ei sillä ole mitään merkitystä, missä se on pelattu. Jos voitat Aasian kiertueella, niin voit saada vähän enemmän palkintorahaa, mutta onhan tämä makea voitto, turkulainen muistutti.

Ensi viikon Granberg pitää taukoa kilpagolfista, mutta sen jälkeen on vuorossa Gant Open, joka pelataan Aura Golfissa.

– Se on mun päätavoite. Kotikentällä mennään isosti, Granberg lupasi.

Kärkikaksikon takana kolmanneksi ylsi Loimijoki Golfin Riku Mattila (+1).

Jouni Laineelle kuudes voitto

Seniorisarjassa Golf Pirkkalan Jouni Laine golfasi ylivoimaiseen voittoon. Kuudennen peräkkäisen voittonsa seniorisarjassa napannut Laine korosti terveenä pysymisen tärkeyttä.

– Olen hurjan tyytyväinen peliini. Kierrostulokset 79–77–77 kertovat omaa kieltään. Meillä seniorisarjassa joutuu jo miettimään, kuka on parhaassa fyysisessä kunnossa, ettei ole mitään vaivoja. Onneksi itselläni oli paikat kunnossa, niin oli kiva pelailla, kilpakentiltä tämän voiton myötä vetäytyvä Laine sanoi.

Walkamo ennustaa Iloselle majoria

PGA:n ja Linna Golfin puheenjohtaja Mika Walkamo seurasi kisaviikon tapahtumia aitiopaikalta.

– Hieno kilpailu jälleen kerran. Harmi vain, ettei ensi vuonna päästä Linna Golfissa kilpailemaan PGA:n mestaruuksista Euroopan mestaruuskilpailujen takia, puheenjohtaja harmitteli.

Granbergin voitto ei ollut Walkamolle yllätys.

– Meillä on kasvavia huippuja ja uusia tulokkaita, mutta sitten kun Tourin mies tulee Aasiasta, kyllä se vie voiton kotiin, Walkamo sanoi korostaen rutiinin merkitystä tiukoissa paikoissa.

Suomalaisen ammattigolfin kanssa työskentelevä Walkamo on seurannut ilolla ammattilaispelaajien hyviä otteita maailmalla.

– Ammattilaisgolfilla menee paremmin kuin koskaan. Meillä ei ole ollut koskaan näin paljon pelaajia eri kiertueilla. Minä uskon, että seuraavat vuodet ovat todella loisteliaita. Mikko (Ilonen) saattaa olla jopa lähellä major-voittoa tänä vuonna, hän spekuloi.

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic