fbpx
Uutiset

Joonas ja Emmi nauttivat valssin pyörteistä

Hämeenlinnan Seudun Pivotkerhon järjestämät aluekilpailut keräsivät 175 tanssiparia Punaportille sunnuntaina. Järjestäjäseuran Joonas Ranta-Kahila ja Emmi Poutiainen näyttivät valssin luistoa juniori 1E -luokassa, sillä he sijoittuivat 21 osanottajan sarjan yhteispisteissä kolmanneksi.

Joona Ranta-Kahila, 12, ja Emmi Poutiainen, 10, ovat tanssineet yhdessä puolitoista vuotta.

-Valssi ja tango menivät ihan hyvin, mutta quickstepissä jalat osuivat peräkkäin. Rytmillisesti sekin meni ok, kertoi Joonas parin ensimmäisen vakiotanssiosuuden jälkeen.

– Valssi on suosikkilajini. Tanssi on kivaa, kun siinä saa tehdä asioita toisen kanssa eikä tarvitse tehdä yksin, Emmi perusteli.

Paljon kisareissuja

Kaksikko on kiertänyt puolentoista vuoden aikana jo kymmenen kisaa.

– Olemme tanssineet kilpailuissa Hämeenlinnan lisäksi Jyväskylässä, Vihdissä, Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa.

-Tanssi on mukava laji. Mukavinta siinä on se, että kuvioita riittää opeteltavaksi ihan hirveästi. Voi kehittyä vaikka kuinka paljon. Lajista löytyy eri tasoja, Joonas sanoo.

Kaksikko suunnittelee voittavansa vielä Suomen mestaruuden.

– MM-kulta on tavoitteissa, mutta ensin pitäisi voittaa SM-kulta, tangoa suosikkilajinaan pitävä Joonas sanoo.

Kummankin suosikkitanssi latinalaisten puolella on samba.

-Olen tanssinut jo neljä vuotta. Olin välillä pari vuotta sivussa tanssikuvioista, Turengin koulun nelosluokkalainen Emmi kertoo.

– Minä olen harratanut lajia kaksi ja puoli vuotta. Kun parini vaihtui puolitoista vuotta sitten, Emmi valittiin viidestä ehdokkaasta, Nummen koulun kuudesluokkalainen Joonas kertoo.

Kaksikko harjoittelee yhdessä kaksi kertaa viikossa. Emmi harjoittelee lisäksi vielä kaksi kertaa viikossa balettia.

Pivotkerhon puheenjohtaja Juha Poutiainen oli tyytyväinen kisojen osanottajamäärään.

-Nämä ovat isot kisat. Olemme hakeneet näihin kisoihin erityisesti nuorimpien ja vähän harrastaneiden luokkia. Täällä on osallistujia enemmän kuin normaalissa kisassa. Olemme huomioineet luokissa myös sen, että oman seuran tanssijat pääsevät osallistumaan, sanoi Poutiainen.

Hämeenlinna on suosittu kisapaikka

-Hyvään osallistujamäärään vaikuttaa varmaan Hämeenlinnan keskeinen sijainti. Syksyn kisoissa meillä on käynyt yleensä 140-150 tanssiparia. Monta asiaa tällaiseen kisaan on huomioitava. Meillä on onneksi kokenut organisaatio, vaikka porukka on osaltaan vaihtunut ja vaihtumassa, Poutiainen huomautti.

– Taustaporukka on lähtökohtaisesti lasten vanhempia, joten siinä mielessä suhteellisen pienessä seurassa muutosta on aina jonkun verran, Poutiainen sanoo.

Pivotkerhon pari Niklas Roininen ja Vilma Kiikkala tanssi 2E-luokan hopealle. (HäSa)

Menot