Uutiset

Joonas Kortelainen juoksi voittoon Linnahölkässä

Lahtelainen Joonas Kortelainen, 27, ei tehnyt turhaa reissua perjantaina Hämeenlinnaan. Elimäen Vauhtia edustava urheilija voitti Hämeenlinnan Kisan isännöimän Linnahölkän ennen Teivo Stayersin Aki Niemeä ja Alavieskan Virin Kai Takkusta. Kortelaisen aika Hämeenlinnan rantareitillä juostussa 10 kilometrin kisassa oli 34.15.

Toiseksi pistellyt Niemi ylsi aikaan 34.37. Takkunen puolestaan kurvasi maaliin ajassa 35.02.

Naisten sarjojen nopein oli Vammalan seudun Voiman Minna Haka-Risku, joka ylsi aikaan 37.06. Haka-Risku kukisti loppusuoran kiritaisteluissa Viipurin Urheilijoiden Paula Tukiaisen.

Joonas Kortelainen oli tyytyväinen perjantai-illan vetoonsa. Kympin hölkkäkisat ovat osa kovakuntoisen vuorihiihtäjän kesäharjoittelua.

– Juoksu sujui nopealla reitillä ihan hyvin. Maisematkin olivat todella komeat, Kortelainen kehui.

Myös naisten kisan voittaja nautti juoksustaan. Haka-Risku sai kuitenkin tehdä välillä töitä ihan tosissaan.

– Kyllä oli kova kisa voitosta. Vastatuulessa olin välillä tiukoilla, mutta noin kilometri ennen maalia onnistuin lisäämään vauhtiani, Haka-Risku muisteli.

Kisan Linnahölkkä juostiin toista kertaa uudella reitillä. Kymmenen kertaa hölkkääjät ennättivät lähteä matkaan Hämeenkaaren nurkilta, mutta nykyään lähtö ja maali ovat Elenia-areenan pihalla.

– Meillä oli tällä kertaa ihan mukavasti juoksijoita mukana. Arki-illasta ja yleisurheilun EM-kisoista huolimatta matkaan lähti 122 juoksijaa. Linnahölkkä oli tänä vuonna myös seuramme 100-vuotisjuhlajuoksu, kertoi hölkän puuhamies Jouko Koskinen. HäSa

Asiasanat