Uutiset

Joonas Vihko on päässyt taas vauhtiin Kerhossa

Kolme kautta Ruotsin liigassa Luulajan joukkueessa pelannut Joonas Vihko, 32, ei ole katunut päätöstään palata HPK:n miehistöön. Kesän omatoimisen harjoitusjakson jälkeen laitahyökkääjä pääsi pian vauhtiin uudessa joukkueessaan. Kauteen valmistavissa harjoituspeleissä Vihko on tehnyt hyvin töitä Ville Viitaluoman johtamassa ykkösketjussa, jonka toisella laidalla on painellut Jere Sallinen.

– Ei joukkueeseen tutustumisessa kovin kauan mennyt, vaikka kolmen vuoden takaisesta miehistöstä taitaa olla jäljellä vain Ville Viitaluoma ja Lauri Kärmeniemi. Samanlaista liikkuvaa ja aktiivista jääkiekkoa täällä pelataan edelleen, ja sehän sopii myös minulle, Vihko sanoo.

Vihko harjoitteli kesän pääsoin yksin. Siihen mies tottui Luulajan-kausinaan.

– Tämä oli jo neljäs omatoiminen kesä. Yksin treenaaminen sopii ainakin minulle erittäin hyvin, kunhan vain muistaa oman vastuunsa. Ja hyvinhän kesä taisi sujua, sillä testituloksetkin paranivat. Kokosin kesän ohjelman vanhoista treeneistäni, ja muutaman idean mukaan toi fysiikkavalmentajamme Vesa Viitakoski, Vihko kertoo.

Yleisöstä lisävirtaa

Vihko odottelee perjantaina alkavaa liigakautta vesi kielellä.

– En ole nähnyt pariin vuoteen Kerhon pelejä, mutta olen kuullut kavereilta millainen meno täällä on ollut. Kyllä into on taas piukassa, kun oikeat pelit alkavat. Toivottavasti kotihallissa on päällä samanlainen meininki kuin viime kaudella, sillä sen jälkeen mekin saamme päälle kunnon virtaboostin ja pääsemme näyttämään faneille parastamme, Vihko lupaa.

Vihko uskoo HPK:n menestyvän tutuilla aseillaan. Luisteluvoimaa joukkueella nimittäin piisaa.

– Äijillä on jalkoja riittävästi, mutta puolustuspelaaminenkin maltaa hoitaa tunnollisesti. Uskon kuitenkin, että meillä alkaa olla paketti jo aika hyvin kasassa, Vihko sanoo.

Vihkon vauhti ei päässyt hyytymään kolmen kauden aikana Luulajassa. Pelaajana hän uskoo olevansa kaiken kaikkiaan entistä kypsempi kotimaansa kaukaloihin.

– Suurin ero Suomen ja Ruotsin liigojen välillä on vauhdissa. Ruotsissa on paljon luisteluvoimaisempia pelaajia kuin Suomessa. Se johtuu osittain tietenkin isommista kaukaloista, mutta kyllä siellä on myös taitavampia ja nopeampia yksilöitä. Kyllä siellä pelitaidot pysyivät todella hyvin yllä, Vihko vakuuttaa. (HäSa)

Asiasanat