Uutiset

Jos ei jouluna ole lunta...

Britanniassa on liikkeellä erikoisempi joulupukki. Kokaiinikaupasta tuomittu vanki pääsee telkien takaa ulos joulupukin päivätöihin.

Tiilenpäitä lukeva John Tams sanoo, että hän haluaa tehdä jotain myönteistä Yorkshiren seudun hyväksi.

– He tietävät kuka minä olen ja mitä olen tehnyt, mutta silti he toivottivat minut avoimin sylin tervetulleeksi, 50-vuotias vanki kiittää.

Tams on päässyt toisen vangin kanssa rakentamaan päivisin seudun erään kahvilan jouluohjelmistoa.

– Kaksikon aiheuttama riski on punnittu huolella. He eivät aiheuta yleisölle minkäänlaista uhkaa, korostaa Britannian sisäministeriö.

STT-Reuters

Aatelisnimiä kaupan joululahjaksi

Mitä voi ostaa joululahjaksi ystävälle, jolla on jo miltei kaikkea? Eräs vaihtoehto on lahjoittaa hänelle aatelisnimi.

Brittiläinen internetsivusto kaupittelee nyt yhden neliömetrin kokoisia maapaloja skottilaisesta Glencairnin tilasta. Homman koukku on siinä, että jokainen ostaja saa maakaupan myötä oikeuden käyttää aatelisnimeä. Hänestä tulee Lord tai Lady of Glencairn.

Turhan tarkat ostajat eivät kiinnostune hankkeesta. Vaikka kauppa tuo aatelisnimen, se ei tuo aatelisarvoa. Toisille voi silti riittää se, että he saavat käyttää aateliselta kuulostavaa nimeä.

Kukin Glencairnin tilan neliömetri on myynnissä 29 punnalla (42 eurolla). Outoa kauppaa tehdään tietoverkon www.buyagift.com -osoitteessa.

Aito skottilainen aatelinen, Bradfordin jaarli Richard, ilmoittaa pitävänsä nimimyynnin hanketta naurettavana.

STT

Rakkaus lämmittää iglussakin

Las Vegasin feikki-Elvikset saavat lauleskella Love me tender -kappaletta tulevina talvina muille kuin vastavihityille briteille.

Lemmen liekki roihuaa saarivaltion rakastavaisten rinnoissa sen verran raivokkaasti, että vihkiminen tahdotaan suorittaa viileämmissä merkeissä – Lapissa ja tietysti iglussa.

Ja rakkaus todellakin taitaa lämmittää rajusti, sillä henkikirjoittaja Eino Haaralan mukaan vihkitilaisuuteen varustaudutaan varsin tavanomaisesti.

– Asustuksesta ei tingitä, vaan miinusasteista huolimatta pukeudutaan kuten sisätiloissa.

Meneillään olevan joulusesongin aikaan Rovaniemellä vihitään noin 30 pariskuntaa ja Haarala arvelee, että Lapin tunturikeskuksissa vihitään vielä saman verran. Kasvua on tapahtunut rajusti – viime vuonna joulun aikana Rovaniemellä vihittiin kymmenkunta brittiparia.

Syy voimakkaaseen kasvuun on brittiläisen First Choise Holidayn rakastavaisille kauppaamat teemalomat.

STT

Jenkkien mielestä joulupukki asuu Suomessa

Amerikkalaisten mielestä joulupukki asuu Suomessa ja hyödyntää työssään uusinta teknologiaa. Tällainen kuva ainakin välittyy maailman luetuimman aikakauslehden Reader’s Digestin sivuilta.

Reader’s Digest on Suomessa ilmestyvän Valittujen Palojen emolehti, joka tavoittaa Yhdysvalloissa noin 40 miljoonaa lukijaa.

Jenkkijulkaisun joulukuun numero levittää takakantensa piirroksissa kuvaa Suomesta joulupukin ja korkean teknologian maana. Piirroksissa toistuu siniristilippu.

Myös Reader’s Digestin joulukuun 2003 numeron takakannessa nähtiin joulupukki ja siniristilippu.

Siniristilipun merkitys saattaa tosin sekaantua Yhdysvalloissa. Jenkkilän kristityt fundamentalistit ovat käyttäneet siniristilippua Israelin tukemisen symbolina.

STT

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic