Uutiset

Jossainhan nuorten on oltava

Olen samaa mieltä Hämeen Sanomien mielipidepalstan Autoleikit poliisin hampaissa -kirjoittajan kanssa.

Kyseinen parkkipaikka on kaupungin sivussa, alueella ei ole juuri ollenkaan jalankulkijoita, asuintaloja ei ole kyseisellä alueella. Silloin kun alue on ollut siinä käytössä, johon se on tarkoitettu eli muun muassa uimahallin ja muiden hallien asiakkaille, en ole kertaakaan nähnyt nuorten siellä ”ajelevan”. Eli ajankohta on ollut myöhäisiltaa/yötä.

Jossainhan nuorten on oltava, olivat sitten liikkeellä autolla tai jalan. Kyseinen alue on juuri tähän sopiva. Vai toivooko poliisi tätä nuorten oleskelua jonnekin torin kulmille, puhumattakaan joistain lähialueen katu- tai tiealueista.

Vanhempana henkilönä kuljen usein kyseisellä alueella, eikä minulla eikä muillakaan alueella liikkuneilla ole ollut nuorten käyttäytymisen suhteen siellä mitään huomautettavaa.

On tietenkin itsestään selvää, että missään tapauksessa päihtyneenä ajaminen tai muu sellainen ajo, joka tosissaan täyttää liikenteen vaarantamisen rikosoikeudellisen tunnusmerkistön, ei kyseisellä alueellakaan ole suotavaa.

Poliisi voi toimia ”ohjein”, ”neuvoin” ja tämän jälkeen ”kehotuksin”.

Jos poliisi on henkilö, joka ei omaa kykyä suhteuttaa toimiaan työssään, ei hän ole kykenevä poliisiksi. Ja tällaisia yksittäisä poliisimiehiä/-naisia on – valitettavasti -Hämeenlinnassakin. Onneksi ei monta.

Ja yksi asia on varma: Jos poliisihenkilö katsoo, että tuo ja tuo henkilö syyllistyy liikenteen vaarantamiseen, ei ”tuo henkilö” sille voi kerta kaikkiaan mitään.

Juristi

Hämeenlinna

Mainos