Uutiset

Jotain vanhaa, jotain uutta

Hattulan valtuusto kokoontui keskiviikkoiltana hieman jännittyneissä ja haikeissakin tunnelmissa.

Kyseessä oli uuden kunnanjohtajan Heidi Rämön ensimmäinen esiintyminen puheenjohtajien pöydässä ja samalla vielä muutaman päivän kunnanjohtajana työskentelevän Martti Puran viimeinen virkatehtävä valtuustossa.

Itse kokous sujui ripeästi, sillä listalla oli vain muutama asia. Valtuusto päätti muutoksista tämän vuoden talousarvioon, se sai Matti Kortesaaren (kesk.) virittelemään jopa pesäeroa Kehittämiskeskus Hämeestä ainakin matkailuasioissa.

Matkailutoimialaa on järjestelty Kehkessä uudelleen, ja Hattulan osuus tästä on kunnan omistuksen mukaisesti 50 430 euroa. Se varattiin nyt lisätalousarvioon.

Talousarvion muutokset ovat yhteensä 1,4 miljoonaa euroa, josta suurin osa kertyy muutoksista tonttien ja metsän myynnin tuloissa. Tonttimyynnin tuottoarviosta vähennettiin miljoona ja metsänmyyntituloista 145 000 euroa.

Tämä saikin Kari Ventolan (kok.) muistelemaan menneitä valtuustokausia, jolloin kunnan talousarviota runnottiin tasapainoon arvioimalla kuntayhtymien menot alakanttiin. Nyt hän epäili, että yläkanttiin arvioiduilla myyntituloilla on yritetty samaa temppua.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Tuomola (kok.) myönsi, että tontinmyyntitulojen suhteen on oltu ylioptimistisia. Hän kuitenkin huomautti, ettei tämän vuoden tilinpäätös ole valmistuessaan keväällä niin huono kuin miltä nyt hyväksyttyjen muutosten valossa näyttää.

Pappilanniemi köyhän konsti

Valtuusto hyväksyi myös suunnitelman, jonka mukaan kunnan hallinto ja tekninen toimi siirtyvät Pappilanniemen sairaalakiinteistön tiloihin porrastetusti ensi vuoden aikana. Kunnanvirastoon taas muuttavat perusturvan toimistot.

Leo Roivainen (kd.) esitti, että vammaisneuvoston katselmuksessaan edellyttämät korjaukset tehdään ennen virastojen muuttoa. Asiaa koskeva ponsi hyväksyttiin päätökseen.

Miia Antin (kok.) ei tyrmännyt muuttosuunnitelmia, mutta harmitteli sitä, etteivät Pappilanniemen ostoon liittyneet tuottoisammat suunnitelmat ole toteutuneet. Jouko Tuomolan mukaan muutto on halvin keino tehostaa kunnan kiinteistöjen käyttöä.

Aloitteitakin syntyi nippu

Kokouksessa esitettiin myös runsaasti aloitteita. Mari Monto (vihr.) uudisti aiemman esityksensä luottamushenkilöiden sidonnaisuuksien avaamisesta. Hän toivoi kunnan verkkosivuille linkkiä sidonnaisuusilmoituksiin.

Hellevi Luopajärvi (sd.) luki demariryhmän aloitteen uuden kauppakeskuksen ja Hattulantien liikennejärjestelyiden parantamisesta. Hattulan apteekki muuttaa kauppakeskukseen, ja tällöin huolena on varsinkin ikäihmisten turvallisuus.

Matti Kortesaari teki aloitteen terveysbussista, joka voisi kierrellä kunnan sivukylissä ja toisi tarvittaessa terveyspalveluita kyliin. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic