Uutiset

Joukkoliikenteen kuljetuskokeilu alkaa Rengossa ja Kalvolassa

Rengossa ja Kalvolassa alkaa tällä viikolla uudenlainen kuljetuskokeilu. Liikennöinnin ideana on yhdistellä peruskoululaisten, esikoululaisten ja ikäihmisten kuljetuksia niiltä osin kuin se on ajallisesti ja alueellisesti mahdollista.

Lisäksi näitä kuljetuksia ajetaan avoimina vuoroina siten, että kuka tahansa kyytiä tarvitseva pääsee reitiltä mukaan. Kyytiin mahtuminen on kuitenkin varmistettava edellisen päivän aikana liikenteenharjoittajan puhelinnumerosta.


Kolmen vuoden kokeilu

Kuljetuskokeilu koskee ainoastaan Rengon ja Kalvolan kaupunginosissa tapahtuvaa liikennöintiä. Kokeilu ei muuta millään tavalla nykyisiä avoimia bussivuoroja, jotka liikennöivät Hämeenlinnan keskustan ja Rengon tai Hämeenlinnan keskustan ja Kalvolan välillä.

Kokeiluvuorot palvelevat esimerkiksi asiointiyhteyksinä Renkoon ja Iittalaan sekä liityntäyhteytenä Hämeenlinnan keskustaan meneville bussivuoroille.

Kuljetuskokeilu kestää kolme vuotta. Säännöllisesti kulkeva (esimerkiksi opiskelija) voi sopia pysyvästä käytännöstä liikenteenharjoittajan kanssa, eikä kyytiä tarvitse tällöin tilata päivittäin. Kuljetuskalustona käytetään pääasiassa 8-20-paikkaisia autoja.


Kyydin voi tilata vastasuuntaankin

Vuorojen reitit ja aikataulut määräytyvät ennen kaikkea peruskoululaisten kuljetustarpeen mukaan. Näin ollen kuljetukset keskittyvät aamuun ja iltapäivään. Tavallisesti koululaiskuljetuksissa toinen suunta ajetaan tyhjänä siirtoajona, mutta kuljetuskokeilun aikana myös ”vastasuuntaan” voi tilata kyydin.

Yhdensuuntainen matka maksaa saman verran kuin pienin kertamaksu, eli tällä hetkellä 3,10 euroa. Autoissa ei ole seutulipun leimauslaitteita. Seutulippu- ja opiskelijaseutulippuasiakkaat pääsevät kyytiin alennetulla taksalla (1 euro per suunta).

Rengon alueella kyydin voi tilata numeroista 0400-506198 (S Kivinen oy) tai 0400-752487 (Viljaan liikenne oy). Kalvolan alueella tilausnumero on 0400-308618 (Tilausliikenne Ali-Vehmas). (HäSa)