Uutiset

Joukkueen menestys ensin

Jääkiekon SM-liigan runkosarjan palkitsemistilaisuudessa on vain kaksi kertaa aikaisemmin nähty HPK:n pelaaja pokkaamassa parhaan tehopelaajan (plus/miinus) palkinto. Jere Sallinen liittyi keskiviikkona Marko Tuulolan ja Jukka Voutilaisen rinnalle kolmantena kerholaisena Matti Keinonen -palkinnon voittajana.

Sallinen sai 60 ottelun aikana kasaan plusmerkinnän 26. Palkinnon voittaminen lämmitti laitahyökkääjän mieltä, mutta vielä parempaa oli se, että HPK pääsi suoraan pudotuspelien puolivälierävaiheeseen.

– On hyvän joukkueen merkki, että pelaajillekin tulee henkilökohtaisia palkintoja. Tällainen plus-miinus-tilaston voittaminen on veskareiden, puolustuksen ja koko joukkueen voitto, Sallinen jakoi kiitosta pelikavereilleen.

Sallinen siirtyi kesken viime kauden Kerhoon Espoon Bluesista ja teki keväällä kahden vuoden jatkosopimuksen hämeenlinnalaisten kanssa. Espoolainen on viihtynyt HPK:ssa mainiosti.

– Viime keväänä ei ollut hauskaa, mutta minulle teki henkilökohtaisesti hyvää, että pääsin pelaamaan. Ympärillä oli uusia pelaajia ja pääsin aloittamaan touhun alusta. Tämä kausi on ollut joukkueelta todella hieno ja itsellekin on tullut onnistumisia, laitahyökkääjä muisteli.

Onnistumisia 22-vuotias pelaaja todellakin sai. Hän rikkoi kirkkaasti entiset SM-liigan piste-ennätyksensä latomalla 57 ottelussa 15+27=42 pistettä.

– Olen kasvanut tähän hommaan enemmän sekä henkisesti että fyysisesti. Olen alkanut ymmärtämään, mikä on jutun idea – hyvä harjoittelu ja positiivinen mieli pelaamiseen. Myös loistavat ketjukaverit auttavat, samoin hyvä joukkuehenki, Sallinen painottaa.

Fehrille kiitosta

Sallinen on pelannut oikeastaan koko kauden Kerhon kapteenin Ville Viitaluoman toisessa laidassa. Toista laitaa pelasi 21 ottelun verran Washington Capitalsin NHL-mies Eric Fehr, jolle Sallinen on paljosta kiitollinen.

– Ericin harjoittelusta pystyi ottamaan paljon oppia. Hänellä oli loistava laukaus, jota hän myös harjoitteli paljon, Sallinen kertoi.

Fehr kertoi nuoremmille pelikavereilleen myös tarinoita oman uransa varrelta.

– Hän oli hauska ja sosiaalinen kaveri, joka jakoi paljon omia kokemuksiaan NHL:sta. Hänelläkään ei ole aina ollut helppoa, ja hän kertoi myös uransa vaikeimmista hetkistään. Eric antoi ainakin minulle paljon tipsejä, kuten tekee myös Viitaluoma. Kaiken opin koitan myös imeä.

Kapteeni Viitaluoma on HPK:lle paljon muutakin kuin kultakypärä ja paras pistemies. Sallisen mukaan kippari on Kerholle todella tärkeä pelaaja.

– Viitaluoma on vaativa kapteeni, joka ottaa huomioon sekä nuoret että vanhat pelaajat. Hän johtaa laivaamme eteenpäin – keskustelee sekä valmentajien että pelaajien kanssa.

Innolla ensi Sviikkoon

HPK aloittaa pudotuspelitaipaleensa ensi keskiviikkona Jyväskylässä. Sallinen myöntää, että hän odottaa kevään tärkeimpien pelien alkua innolla.

– Olemme harjoitelleet tämän takia, että pääsemme pelaamaan kunnon pelejä. JYP on hyvä jengi, mutta en näe mitään estettä sille, että pystymme haastamaan sen. Sarja on varmaankin todella vauhdikas. Kumpikin joukkue on aika hyvin liikkuva, mutta pelaa aggressiivisesti, Sallinen miettii.

Pelikin voi muuttua jonkin verran, kun sama joukkue kohdataan noin joka toinen päivä vähintään neljä kertaa.

– Pelin sisälle saattaa syntyä ns. taistelupareja. Videoita katsotaan enemmän ja tiettyihin asioihin kiinnitetään huomiota. Pitää olla hereillä, koska JYP tekee samaa hommaa. Kaikkeen sellaiseen pitää olla kikat valmiina, Sallinen arvioi. (HäSa)

 

Asiasanat