Uutiset

Joukkueet pääsivät estradille HämVS:n luokkakisoissa

Hämeenlinnan Voimisteluseura oli hyvin edustettuna viikonvaihteessa Iittala-hallissa käydyissä rytmisen voimistelun luokkakisoissa. Sunnuntain joukkuelajeissa HämVS:n taitavimmasta ohjelmasta vastasi seuran mestariluokan joukkue Oona Roisko, Armi Seppälä, Maija Luoma, Silja Kovanen, Ella Jokinen ja Turun Naisvoimistelijoiden vahvistus Maiju Korpela.

HämVS:n ja TNV:n joukkue ylsi pallo-ohjelmassan toiseksi. Voittoon tyylitteli Helsingin Elisen joukkue ja kolmas oli espoolainen Olarin Voimistelijat.

HämVS:n joukkueesta Roisko, Seppälä ja Korpela voimistelevat mestariluokassa myös yksilöissä.

Hämeenlinnalaisten valmentaja Emma Kurki oli tyytyväinen suojattiensa esityksiin.

– Ensimmäisessä näytössä joukkue teki vielä aika pahoja virheitä, mutta toinen esitys oli jo lähes ehjä. Kokonaisuutena suoritus oli ihan hyvä, sillä joukkue kilpaili vasta ensimmäistä kertaa, Kurki muistutti.

Kuutosluokan yksilöiden voittoon voimisteli Elisen Rebecca Gergalo ennen seuratovereitaan Kristina Lapinaa ja Emma Rantalaa. Tässä luokassa ei ollut Hämeenlinnan seuran edustajaa.

HämVS:n Lilat-joukkue ylsi viitosluokan vanneohjelmassaan seitsemänneksi. Joukkueessa kilpailivat Reetta Juurakko, Siiri Hyttinen, Hilma Kovanen, Salla-Maria Pekola ja Tiia Jokinen.

Seuran Pinkkien joukkue ylsi pallo-ohjelmassaan seitsemänneksi.
Pinkit esiintyi kokoonpanolla Maria Joutsimo, Amanda Virkkunen, Emma Teppo, Julia Ollikainen, Matilda Vanamo, Anni-Nelli Santala ja Johanna Leppinen.

SM-kisoihin kahdella joukkueella
Hämeenlinnan Voimisteluseuran kisat olivat hyvää harjoitusta marraskuun SM-kisoihin valmistautuville joukkueille.

– Seurastamme lähtee SM-kisoihin kaksi joukkuetta. Mestariluokan joukkueen lisäksi myös viitosluokan Lilat-joukkue valmistautuu SM-areenalle, Kurki kertoi.

Mikroilla jännittävä kisadebyytti
Myös HämVS:n ykkösluokan Mikrojen-joukkue vei vapaaohjelmansa läpi pirteästi. Ensimmäistä kertaa oikeisiin kisoihin osallistunut viisikko Olesia Stenholm, Miina Manderbacka, Nina Anttila, Riina Juurakko ja Pinja Poikonen ylsi kolmanneksi.

– Ihan hyvin ohjelma sujui, vaikka meitä vähän jännittikin. Olemme voimistelleet yhdessä vasta puolisen vuotta, kertoi yhdeksänvuotias Nina Anttila.

Myös valmentaja Kurkea lämmitti pienten suojattiensa meno.

– Tytöt ovat aiemmin kilpailleet vain Asema-esityksissä. Nyt he saivat ensimmäiset oikeat pisteet ohjelmastaan, Kurki muistutti. (HäSa)