Uutiset

Joukkuevoimistelijat taituroivat Iittala-hallissa

Iittala-hallissa nähtiin onnistuneita ja liikunnan iloa kuplivia joukkuevoimisteluesityksiä Sydän-Suomen välinesarjojen aluekisoissa lauantaina. Tuomareille ja yleisölle esittäytyi kaikkiaan noin 550 voimistelijaa 62 eri joukkueessa.

Hämeenlinnan Voimisteluseuraa edusti 10–12-vuotiaiden sarjassa Spiraliinat. Ryhmä, johon kuuluvat Emma Kajanto, Ella Korkiamäki, Suvi Lehtinen, Siiri Rekola, Hilma Vartiainen, Elisa Vieru, Ella Virta, Enni Ylä-Jarkko ja Mikaela Överlund, avasi kotikisoissa kilpauransa. Ennen lauantaita joukkue oli tasoluokassa 7.

– Olimme ensimmäistä kertaa tuomareiden arvioitavana, ja jännitimme, pääsemmekö tavoitteeseemme kategorian nostamisessa. Joukkue suoriutui hienosti, ja esityksestä jäi hyvä mieli. Pystyimme täyttämään tavoitteemme parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kategoriamme on nyt 5, Spiraliinojen valmentaja Anu Vartiainen iloitsee.

Spiraliinat jatkavat tiivistä harjoittelua, sillä neljän viikon päästä edessä ovat vuoden päätapahtuma SM-kisat Helsingissä.

– Olemme jo nyt harjoitelleet kovasti, ja meillä on vielä kaksi vuotta aikaa kehittyä tässä sarjassa. Jos mahdollista, kevääksi asetamme taas uudet tavoitteet, Vartiainen kertoo.

Oona Roisko …Mineteissä

Iittalan kisojen yhtenä huippuna nähtiin Tampereen Naisvoimistelijoiden yli 16-vuotiaiden SM-sarjaan kuuluvan Minetit-joukkueen esitys, jonka koreografian oli tehnyt Hämeenlinnan Voimisteluseuran valmentaja Tatjana Golovina. Ryhmässä voimistelee myös hämeenlinnalainen Oona Roisko, joka on siirtynyt rytmisestä voimistelusta joukkuevoimisteluun ja kuuluu joukkueensa mukana maajoukkuerinkiin. Ensi vuonna maajoukkueen tähtäimenä on Lahdessa pidettävät MM-kisat.

Tatjana Golovina oli laatinut vannekoreografian myös Minettien 12–14-vuotiaiden sarjan Iittalassa voittaneelle joukkueelle. Molempia Minetin ikäryhmiä valmentaa Titta Heikkilä.

Hämeenlinnan Voimisteluseuran järjestämät kisat Iittalassa olivat Anu Vartiaisen mukaan hengeltään juuri sellaiset kuin pitääkin, kannustavat ja hyvätunnelmaiset, eikä kukaan kilpaillut hampaat irvessä, vaikka tosissaan oltiinkin. Myös aikataulu piti hyvin kutinsa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

6.4.2020