Uutiset

Jouko Ahonen, paha porvari

Oiva Lohtanderin esittämä ökyporvari jatkaa elämäänsä, vaikkei koskaan päässyt televisioon. SAK:n hyllytettyä mainosta mukaillen joku vääräleuka on laatinut internetiin ”kuin kaksi marjaa” -kuvaparin, jossa Lohtanderin ”paha porvari” ja Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen pällistelevät vierekkäin.

Yhdennäköisyys ei ole suuri, mutta idea toimii. Touché.
Karkeasti laadittu huumoriheitto on yhtä osuva kuin SAK:n lehtien sivuilla näkynyt mainos. Siis se, jossa grogilasia nostava, silkkipyjamaan sonnustautunut herrasmies kehottaa: ”Duunari, älä äänestä. Kyllä minä osaan päättää puolestasi”.

Yritysjohtajien ja kokoomuslaisten herkkänahkaisuutta täytyy kummastella. Usea porvari ehti jo julistaa SAK:n tapetun mainoksen olevan laiton ja kansanryhmää vastaan kiihottava. En voi sanoa varmasti, mutta jotenkin minusta tuntuu, ettei laki laske yritysjohtajia sorretuksi vähemmistöksi.

Samoin perustein voisi sanoa mainoksen pilkkaavan kaljuja, miehiä ylipäätään, rusetteja käyttäviä, takanomistajia ja juustonsyöjiä – vähemmistöjä kaikki, syytteet tiskiin!

Itkupillin jatkuvat järkytykset

Carola Häggqvist on pyhäinjäännös ruotsalaiselle medialle. Häntä palvotaan ja varjellaan. Jos lehtiin on uskominen, Carolaa on järkytetty, pilkattu ja peloteltu vuoden sisällä tämän tästä.

Lordin viisuvoiton jälkeen ruotsalaislehdet kertoivat, kuinka Carola-parka oli ollut kauhuissaan nähdessään lutuiset hirviömme.

The Arkin voitettua Ruotsin Eurovisio-karsinnat Carolan kerrottiin järkyttyneen, kun yhtyeen kukkomainen laulaja Ola Salo varasti show’n palkintoa pokatessaan ja jätti Carolan sivuun, tyystin vaille huomiota. Raukkaparka.

Euroviisujen esiintymisjärjestyksen arvonnassa esiintyneiden Osku Heiskasen ja Jarkko Valteen dragshow’n kerrottiin pilkanneen Carolaa tarpeettomasti. Aftonbladet-lehti oli syvässä shokissa.

Ja miten Carola itse on vastannut näihin ”kohuihin”? Tyynesti. Nauraen. Lordin kanssa oli kuulemma pidetty hauskaa, samaten The Arkin. Dragshow’n Carola otti huumorilla.

Miksi ihmeessä Carolasta halutaan kotimaassaan maalata kuva hysteerisenä itkupillinä, joka ei kestä huumoria saamatta hermoromahdusta? Nainen kun tuntuu todellisuudessa olevan veistetty toisenlaisesta puusta.

Julkkisrinnat Suomeen?

Ennen suomalainen tyytyi siihen, että Kauniiden ja rohkeiden sekundatähdet soivat hänelle valoaan piipahtamalla pohjoisessa maassamme.

Nyt haluamme suurempia tähtiä. Ravintoloitsija Sedu Koskinen on raahaamassa nisäkuuluisuus Pamela Andersonia Raumanmereen juhannukseen. Ja mikäpä siinä: onhan Pamelalla suomalaiset sukujuuret isoisänsä isän Hermanni Hyytiäisen kautta.

Samalla voisi tuoda näytille muutkin amerikkalaiset, joilla jokin etäinen sukuhaara ulottuu Suomeen asti. Hollywoodin suomalaisimman näköinen mies Matt Damon kuuluisi ehdottomasti joukkoon. Johan mies uusimmassa elokuvassaan The Good Shepherd lehteilee Suomen sinikantista passia kuin lähtöön valmiina.

Sarjamurhaaja Aileen Wuornos ehdittiin valitettavasti jo teloittaa, mutta Jefferson Airplane -yhtyeen kitaristi Jorma Kaukonen on yhä voimissaan. Näyttelijät Jessica Lange ja Christine Lahti samaan koneeseen, kiitos.

Ja Sedu: jos saat suostuteltua elokuvaohjaaja David Lynchin mukaan paraatiin tämän isoisän suomalaistaustaan vedoten, lupaan minäkin rikkoa periaatteeni ja tulla Raumanmeren juhannukseen. (HäSa)