Uutiset

Joulu herkistää mielen - Keräysten suosio kasvussa

Hyväntekeväisyyskeräykset tuottavat joulun alla vuosi vuodelta paremmin. Hyvä Joulumieli -keräyksen tavoitteeksi on laitettu 2,1 miljoonaa euroa, mikä on keräyshistorian suurin tavoite.

SPR:n Regina Láurenin mukaan yritysten antamat lahjoitukset ovat keskimäärin tuhat euroa.

– Viime vuonna yli neljä sataa yritystä lahjoitti 1 500 euroa, mutta sitten on paljon muita yrityksiä, jotka lahjoittavat vähemmän, Làuren sanoo.

Mikäli tämän vuoden keräystavoite täyttyy, summalla saadaan 30 000 lahjakorttia, jotka jaetaan vähävaraisille lapsiperheille.

 

Yhden lahjakortin arvo on 70 euroa, ja avustuksen saaminen ei vaikuta lahjansaajan muihin tukiin.

– Tämä on iloinen lahja perheelle, ja olemme neuvotelleet sen siten, ettei se vaikuta toimeentulotukeen.

Láurenin mukaan Hyvä Joulumieli-keräyksen suosiota selittää se, että kyseessä on kotimainen, konkreettinen avustuskohde, mutta keräys saa myös paljon näkyvyyttä, sillä se tehdään yhteistyössä Ylen Aamu-tv:n kanssa.

Hyvä Joulumieli -keräyksen järjestävät SPR ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

 

Yritysten into osallistua hyväntekeväisyyskeräyksiin on nähty myös Nuorkauppakamarissa, joka järjestää vuosittain Joulupuu-keräyksen. Keräyksessä ei kerätä rahaa, vaan konkreettisia lahjapaketteja. 

Nuorkauppakamari toimittaa lahjat sellaisille lapsille, jotka elävät vähävaraisissa perheissä tai ovat lastensuojelun asiakkaita. 

– Lahjat menevät oikealla tavalla perille, kun ne viedään sinne perheeseen, Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö  Esa Heiskanen sanoo. 

Viime vuonna Joulupuu-keräyksen lahjoja jaettiin noin 11 000 kappaletta.

Esa Heiskasen mukaan hyväntekeväisyyskeräykset onnistuvat tavoitteissaan, koska yrityksille keräyksiin osallistumisesta on tullut osa yhteiskuntavastuun kantamista.

 

Pelastusarmeijan joulupadat nekin ilmestyvät kaduille aivan näinä päivinä. Pelastusarmeijassa luotetaan perinteiseen kadulle tuotavaan pataan, mutta rinnalle on tuotu myös mahdollisuus antaa lahjoituksia netissä. 

Muutama vuosi sitten Pelastusarmeija lanseerasi nettipatakeräyksen, jossa kuka tahansa voi perustaa oman padan ja kerätä lahjoitusvaroja sillä tavalla. LM-HäSa

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic