Uutiset

Joulu jo kurkistaa

Hämeenlinnan keskustan perinteisen joulunajan avausrituaalit osuvat tulevaan viikonvaihteeseen. Perjantaina tapahtuu lähinnä torilla, lauantaina myös laajemmin kaupunkikeskustassa.
 
Jouluilmettä rakennetaan kaupungin keskustaan hissukseen, mutta todellinen lähtölaukaus on perjantainen joulunavaus kauppatorilla kello 18, johon saapuu lyhtykulkue Kauppakeskus Tavastilasta. Lauantaina jatketaan edelleen joulupukin ryydittämällä toritapahtumalla, mutta kunniavieras vierailee laajemminkin keskustan kauppaliikkeissä.
 
Joulu tulee jatkossa näkymään katukuvassa muun muassa kävelykatu Reskalle sijoittuvien joulumökkien ja ylimääräisten joulumarkkinoiden ansiosta.
 
– Reskalta on varattu jo yhdeksän mökkiä joulumyyntiä varten. Lisävarauksia on varmasti tulossa. Meillä on tarvittaessa vuokrattavana kaikkiaan 17 mökkiä, Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier kertoo.
 
Mökeissä myydään muun muassa erilaisia käsitöitä, säilykkeitä sekä lahja- ja koriste-esineitä.
 
– Hämeenlinnassa järjestetään joulukuun 17. päivä ylimääräiset joulumarkkinat. Aloite tuli torikauppiaiden puolelta, sillä he kokevat Hämeenlinnan hyväksi kauppapaikaksi. Aivan samaa kauppiasmäärää tuskin silloin tulee kuin 3. päivän kuukausimarkkinoille, Hagemeier kertoo.
 
Kulkue ja Joulupukki
 
Keskustan joulu avautuu näkyvästi ensi perjantaina, kun lasten lyhtykulkue starttaa Kauppakeskus Tavastilasta kohti Kauppatoria.
 
Toritapahtuma käynnistyy kello 18 apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon tervehdyksellä. Ohjelmassa on muassa Sibeliuksen joulumusiikkia, glögitarjoilua, torin joulukuusen virallinen valaiseminen sekä tapahtuman päätteeksi iltahartaus kirkossa.
 
Nuorkauppakamari ottaa toritapahtumassa vastaan lahjapaketteja toimitettavaksi vähävaraisille perheille.
 
Joulupukki saapuu torille lauantaina kello 10.30. Paikalla ovat myös poliisin ja pelastuslaitoksen moottoroidut menopelit sekä Ratsastuskillan hevosia lasten ja lastenmielisten tutustumista varten.
Kauppakeskus Tavastilassa on lauantaina perinteinen ja huippusuosittu valokuvaus joulupukin kanssa klo 11–14, 2. kerroksen takaosassa.
 
Hauskan sähäkkä ja tunnelmallisen taitava kolmen nuoren naisen lauluyhtye esiintyy klo 12 ja klo 13, 2. kerroksen tapahtumalavalla.
 

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic