fbpx
Kanta-Häme Uutiset

Jouluhommia, illantappajia, heijastinhanskoja ja ulkoilua – Näin julkkisten joulunvietto sujuu

Turkulainen julkkiskoira Seppo antaa vinkkejä parhaasta röllöttelyasennosta. Poliitikot ovat sosiaalisen median julkisissa ulostuloissaan pidättäytyviä kuten tavallista, mutta osa julkkiksista vilauttelee päivityksissään perhejuhlinnan vähemmän juhlavaa arkea.
Toimittaja-kirjailija Maria Veitola huolehti joulutoivotuksessaan niistä ihmisistä, jotka joutuvat viettämään joulun ilman perhettä ja ystäviä. Kuva: Emil Bobyrev
Toimittaja-kirjailija Maria Veitola huolehti joulutoivotuksessaan niistä ihmisistä, jotka joutuvat viettämään joulun ilman perhettä ja ystäviä. Kuva: Emil Bobyrev

Julkisuuden henkilöiden joulunvietto näyttäytyy yhtä värikkäältä kuin henkilöt itsekin ovat.

– Sillä hetkellä, kun istutaan alas pääruuan äärelle, kuopus kakkaa ns. Hiroshimat. Eli kaiken materian läpi kulkevan a-luokan illantappajan, kirjoitti elokuvaohjaaja Dome Karukoski Twitteriin perheensä jouluaaton tunnelmista.

– Kiva nähdä huomenna päivänvalossa, että kuinka monen lahjan kyljestä sitä löytyy, Karukoski lisää ja vitsailee perään, että musta joulu sai uuden merkityksen.

Valtakunnanpoliitikot näyttäytyvät hillitymmissä joulutunnelmissa – ainakin sosiaalisessa mediassa. Presidentti Sauli Niinistö (kok.) toivotteli jouluaattona lähinnä maltillista menoa.

– Joulun rauhaa ja onnellista uutta vuotta! Niinistö kirjoitti Twitterissä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) julkaisi aattona videomuotoisen joulukirjeen, jossa hän puhui joulun sanomasta ja al-Holin lapsista.

– Kynttilä palaa kaikille joulun lapsille. Että maailma olisi lapsille edes vähän turvallisempi ja parempi paikka huomenna, Haavisto sanoi videolla.

Luontoa, kirkkoa ja kielillä puhumista

Sisäministeri Maria Ohisalon jouluntoivotukset lähtivät sydämillä terästettynä kesken lumetonta metsää halkoneen fillarilenkin varrelta napatun kuvan muodossa.

Lumisella metsäkuvalla joulurauhaa toivotteli myös ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) jouluaattona.

– Nauttikaa myös Suomen upeasta luonnosta, Mikkonen kehotti.

Toivotan teille rauhaisaa joulun aikaa. Nauttikaa myös Suomen upeasta luonnosta💚

Julkaissut Krista Mikkonen Maanantaina 23. joulukuuta 2019

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp.) iloitsi jouluaattona pieni koira sylissään joulurauhan julistuksen jälkeen siitä, että joulunvietto voi alkaa.

Valtionvarainministeri Katri Kulmuni (kesk. ) näytti jouluaaton Facebook-päivityksensä mukaan vierailleen ainakin kirkossa. Joulutoivotuskin irtosi useammalla kielellä.

– Hyvää Joulua kaikille! Merry Christmas to everyone! God Jul alla! Joyeux Noël à tous! C Pождеством всех вас!

Hyvää Joulua kaikille! Merry Christmas to everyone! God Jul alla! Joyeux Noël à tous! C Pождеством всех вас!🌟🎄❄️❤️

Julkaissut Katri Kulmuni Tiistaina 24. joulukuuta 2019

Kirkkoon oli päätynyt myös eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) jouluaattona ja kielillä puhuminen sujui häneltäkin.

– On aika hiljentyä joulun rauhaan. Hyvää joulua kaikille! God jul! Merry Christmas to you all! Frohe Weihnachten! С Рождеством!

Yksinäisyyttä unohtamatta

Opetusministeri Li Andersson (vas.) ei jaksanut ulkoilusta intoilla.

– Sijainti on peiton alla, tukka takussa ja kirja kädessä, eli sisäinenkin joulurauha saavutettu. Levollista ja ihanaa joulua kaikille, Andersson ilmoitti.

Toimittaja-kirjailija Maria Veitolalla oli käynyt joulupunan kanssa pieni onnettomuus. Veitola halusi hupaisasta kuvastaan huolimatta muistuttaa, että kaikilla joulunviettäjillä ei ole perhettä tai ystäviä ympärillään.

– Some on täynnä toinen toistaan upeampia joulukuvia, mutta totuus on, että joulu voi tuntua myös ihan paskalta. Yksinäisyys ja alakulo tuntuvat erityisen viiltäviltä aikana, jolloin pitäisi nauttia läheisten seurasta ja levollisesta juhlatunnelmasta, Veitola kirjoitti Instagramissa.

– Yhtä kaikki toivon, että teistä jokainen saa viettää joulun turvallisessa, rakastavassa ja hyväksyvässä seurassa. Ilman holtitonta päihteiden käyttöä, henkisen tai fyysisen väkivallan uhkaa tai muuta turhaa saastaa.

– Ja teille, jotka koette itsenne joulun keskellä ulkopuolisiksi, yksinäisiksi, pelokkaiksi, toivottomiksi ja surullisiksi, lähetän erityisen rakkaat ja välittävät ajatukseni. Vielä voi olla edessä toisenlaisiakin jouluja ja jos elämää riittää, todennäköisesti on, Veitola lohdutti.

https://www.instagram.com/p/B6cuxI3giml/

Laulantaa ja kirjoja

Koomikko Sami Hedberg puolestaan oli lähtenyt puolisonsa Saija Tuupasen kanssa lumimaisemiin ulkoilemaan.

Laulaja Kaija Koo heläytti videolla laulun hopeinen lintu kädessään ja tonttulakki päässään.

 

View this post on Instagram

 

🎄

A post shared by Kaija Koo (@kaijakooofficial) on

Laulun muodossa joulutervehdyksensä lähetti myös näyttelijä ja laulaja Samuli Edelman.

 

View this post on Instagram

 

Ihanaa ja rauhallista joulua teille kaikille rakkaille ❤️❤️❤️ Vaeltajan yölaulu II / Marja-Leena Kouki Vaiheet 2 levyltä

A post shared by Samuli Edelmann (@samuliedelmann_official) on

Kirjailija Sofi Oksanen kertoi säästäneensä malttamattomana kiireidensä keskellä kirjoja ja tv-ohjelmia joulun vapaapäiviin.

 

View this post on Instagram

 

Time to wish you all Merry Christmas! Let’s enjoy all the good things Christmas has to offer. I can’t wait to get my hands on my Christmas book piles and tv-shows I’ve saved for holidays, not forgetting the good company, the food, the drinks, the music… Next year will be a busy one, the first translations of The Dog Park are coming out next spring and I will spend lots of time on the road. Very much looking forward to meeting new and old readers! But for now: I definitely make the most of the holidays🤶🏻🌲The card by @harkonen_toni_photographer #hyvääjoulua #häidjõule #godjul #joyeuxnoel #frolicheweihnachten #feliznavidad #merrychristmas #priecigusziemassvetkus #linksmukaledu #buennatale #feliznatal

A post shared by Sofi Oksanen (@sofioksanen) on

Pitkään keskustan kansanedustajana toiminut Seppo Kääriäinen nautti joulupäivänä niin ikään hetken kiireettömyydestä.

– Oma joulukirkko keskellä vanhaa metsää. Täydessä hiljaisuudessa. Rauhallista lumisadetta. Ei siinä urkuja tarvita, kun hyräilee itsekseen. Enkeli taivaan ja Maa on niin kaunis, Kääriäinen fiilisteli Twitterissä.

Törkytorttuja

Kirjailija Jari Tervo toivotti aattona perheineen keramiikkatonttujen kuvilla hilpeää joulua Twitterissä. Joulupäivänä aamupäivällä hänen vaimonsa Kati Tervo vietti omaa hiljaista hetkeään sateen ropistessa ulkona.

– Joulupäivä sarastaa ja perhe vielä nukkuu. Harkitsen toista kahvimukillista, kuuntelen pieniä aamun ääniä. Pyörittelen nilkkoja kuin pikkutyttönä. Tänään ehdin lukea lahjakirjaa eikä ole kiire mihinkään, Kati Tervo kirjoitti.

Kirjailija ja tv-kasvo Juha Vuorisen joulunvietto alkoi tyylilleen uskollisena törkeiden torttujen muodossa.

– Yleisön pyynnöstä vielä kerran, Vuorinen vitsaili ja kehotti katselijoita laittamaan äänet päälle ja tuijottamaan silmästä silmään torttuja.

 

View this post on Instagram

 

Yleisön pyynnöstä vielä kerran. #äänetpäälle #silmäsilmästä #torttuapöytään

A post shared by Juha Vuorinen (@juhavuorinenofficial) on

Kuusipuuhia

Joulukuusi ja joulupuuhat inspiroivat useampia julkkiksia.

Näyttelijä Antti Holma lähetti omat joulutervehdyksensä kuusenkoristelupuuhistaan. Reppuselkäänsä hän oli ottanut kumppaninsa.

 

View this post on Instagram

 

Hyvää joulua! Joyeux Noël! Merry Christmas!

A post shared by Antti Holma (@anttiholma) on

Myös jääkiekkoilija Marko “Mörkö” Anttila kiipeili kuusen latvassa.

 

View this post on Instagram

 

Hyvää Joulua!

A post shared by Marko Anttila (@stretsi12) on

Julkkiskokki ja yrittäjä Tomi Björck puolestaan oli pannut perheensä jouluhommiin.

 

View this post on Instagram

 

Best moment #xmasparty #familytime #boyswillbeboys #myboys #loveishere #bjorckposse #finallysomepresents

A post shared by Tomi Björck (@tomibjorck) on

Laulaja Antti Tuiskun istuessa joulupukin sylissä tubettaja Tuure Boelius oli päättänyt pukeutua itse pukiksi.

 

View this post on Instagram

 

HYVÄÄ JOULUU TOIVOO BOELIUKSET! ❤️🎅🏼

A post shared by @ tuureboelius on

Laulaja Lauri Tähkä vietti joulua juuri niin kuin Vain elämää -tv-ohjelmassa lupasikin, eli ilman perinteisiä jouluruokia pitsasta nauttien.

 

View this post on Instagram

 

Hyvää joulua❤️

A post shared by Lauri Tähkä (@lauri.tahka) on

Tubettaja Roni Back lähetti omat terveisensä Disneylandista Californiasta. Back kyseli Instagram-seuraajiltaan, mitä nämä saivat joululahjaksi.

Backin oma lahjasuosikki saattaa olla yllätys monille.

– Mun lempparilahja oli ehdottomasti heijastinhanskat, Back hehkutti.

Seppo-koiran kiireitä

Myös turkulaisella julkkiskoiralla Sepolla on riittänyt joulukiireitä. Aattona Seppo toimi joulupukin koiratonttuapulaisena lapsiperheissä.

– Iskä on joulupukkina ja itse aion ottaa kaikki rapsutukset ja juustotarjoilut pois kuleksimasta. Oon mukana muutamissa paikoissa alkuun ja sitten mummulaan päiväunille, Seppo suunnitteli aattona.

Joulupäivänä Seppo kertoi ottavansa rennosti, kuten suurin osa suomalaisista todennäköisesti tekee. Mutta kasvoillaan ehkä vielä hieman normaaliakin leveämpi koiravirne.

– Välipäivä-äijä ottaa joulun välipäivänä rennosti röllöttäen, Seppo neuvoi ystävällisesti, jos joku ei onneton joulunviettäjä ei onnistu löytämään parasta mahdollista asentoa.

Menot