Uutiset

Joulunajan ilmaispysäköintiä kehitetään Hämeenlinnassa

Kiitoksia nimimerkille Sininen Fiat kommenteista liittyen Hämeenlinnan keskustan ilmaispysäköintiin joulun molemmin puolin.

Hämeenlinnan Kaupunkikeskusta ry on järjestänyt yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa jo useamman vuoden ajan Hämeenlinnan keskustaan ilmaispysäköinnin jouluviikoille.

Kaupungille kuuluu kiitos siitä että keskustan liikkeiden ja yritysten sekä kaupunkikeskustayhdistyksen toiveet ja palaute on huomioitu kaupungin päätöksenteossa.

Teknisen lautakunnan tämänvuotinen päätös takaa ilmaispysäköinnin jatkumisen Hämeenlinnan keskustassa joulun aikoihin myös tulevina vuosina.

Kaupunkikeskustayhdistys pyrkii yhteistyössä kaupungin kanssa poistamaan ilmaispysäköintiin liittyviä ongelmia. Näin myös kaikki asiaan liittyvä palaute on meille tärkeää.

Tämän vuoden ilmaispysäköinnin käynnistyessä jouluviikolla keskustan parkkeeraaminen jostakin syystä villiintyi kauttaaltaan, mikä aiheutti muun muassa pysäköintiä jalkakäytäville ja suojateille. Ilmaispysäköinti ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, että liikennesääntöjä ei enää tarvitse noudattaa.

Yksi mahdollisuus varmistaa tulevaisuudessa pysäköintipaikkojen riittävyys ilmaispysäköinnin aikana on rajoittaa pysäköinnin pituutta esimerkiksi parkkikiekoin. Näin keskustassa työssä käyvät eivät valtaa keskustan liikkeiden asiakkaille tarkoitettuja parkkipaikkoja.

Hämeenlinnan kaupungin tekninen lautakunta edellytti ilmaispysäköintipäätöksessään, että keskustan liikkeet vastavuoroisesti pidentävät aukioloaikojaan iltaisin ja palvelevat näin entistä paremmin asiakkaitaan. Tämä on myös yksi Kaupunkikeskustayhdistyksen keskeisistä tavoitteista.

Kaiken kaikkiaan yhteisenä päämääränä on että Hämeenlinnan keskustan järjestelyt palvelevat tulevaisuudessa yhä paremmin sekä asiakkaita että alueen yrittäjiä.

Hämeenlinnan Kaupunkikeskusta ry.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic