fbpx
Uutiset

Joulupukki, sauna ja avantouintia tarjolla toimittajille – Lapin matkailun pomo luottaa turistien tulevan kovista puheista huolimatta

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen joutui maanantaina kiinalaisten ja venäläisten toimittajien pihteihin, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo piti rajun puheensa. Tiistaina tunnelmat olivat jo rauhoittuneet.
Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen (vas.) ja Lapland Safaris -yrityksen toimitusjohtaja Jyrki Niva joulupukin kanssa vuonna 2015. Kärkkäinen tapasi kansainvälisiä toimittajia ulkoministerikokouksessa. Kuva: Pekka Aho
Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen (vas.) ja Lapland Safaris -yrityksen toimitusjohtaja Jyrki Niva joulupukin kanssa vuonna 2015. Kärkkäinen tapasi kansainvälisiä toimittajia ulkoministerikokouksessa. Kuva: Pekka Aho

Maanantaina Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen sai vastailla ulkomaalaisen median tiukkoihin kysymyksiin, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo oli haastanut puheessaan riitaa kiinalaisten ja venäläisten kanssa.

– Kiinalaiset ja venäläiset toimittajat kyselivät matkailusta ja siitä, miten suhtaudumme ulkomaalaisiin investointeihin, Kärkkäinen kertoo.

– Tänä päivänä asiat olivat jo uudessa valossa. Keskustelu ei enää jatkunut.

Ulkomaalaiselle medialle parhaita paljoa Lapista

Lapin matkailua on tuotu esiin Suomen arktisen neuvoston puheenjohtajakaudella. Jo viime syksynä Rovaniemellä kokoontuivat ympäristöministerit.

Ulkoministerikokouksessa toimittajilla oli mahdollisuus saunoa ja käydä uimassa avannossa sekä tutustua joulupukkiin, tonttuihin ja joulumaailmaan.

Kärkkäisen mukaan median edustajat hyödynsivät mahdollisuuksiaan aikataulujen mukaan. Kokouksessa oli lopulta paikalla 120 ulkomaista toimittajaa.

– He olivat vaihtelevasti oheisohjelmissa, porukkaa oli tullut ja mennyt. Moni toimittajista fanittaa pohjoista meininkiä ja omanlaista tunnelmaa.

Pompeon nopealla aikataululla ilmoitettu puhe vaikutti kuitenkin niin, että se keskeytti monet oheisohjelmat maanantaina.

Aasialaisten määrä kasvaa nopeimmin

Sanna Kärkkäinen ei usko esimerkiksi kiinalaisten turistien säikähtävän kovasta poliittisesta kielestä, vaan löytävän Lapin jatkossakin.

Tällä hetkellä eurooppalaisia käy eniten Lapissa, mutta aasialaisten matkailijoiden määrä kasvaa nopeimmin.

– Kiina, Singapore ja Aasia yleensä ovat voimakkaimman kasvun markkinoita. Yritämme laajentaa matkailua ympärivuotiseksi.

Menot