Uutiset

Joulupukki varastaa, puree ja lyö

Saksassa joulupukit syyllistyvät aseellisiin ryöstöihin, Uudessa-Seelannissa juopuneet joulupukit riehuvat laumoittain ja Britanniassa muuan pukki ei suinkaan näytä mallia vaan aivan jotain muuta. Aivan pian pukit ovat Suomessakin liikkeellä joukoittain. On siis syytä olla varuillaan.

Saksalainen joulupukki tunkeutui viime lauantaina aseensa kanssa Ludwigshafenin kaupungissa toimivaan huonekaluliikkeeseen. Pukki ei tällä kertaa jakanut lahjoja, vaan päinvastoin halusi sellaisia itselleen. Tämä pukki otti mieluiten lahjansa rahana. Joulupukin kontti täyttyi iloisesti kahisevista seteleistä myymälän henkilökunnan täristessä vieressä kauhusta kalpeina.

Huonekaluliikkeen pukki on edelleen vapaalla jalalla, toisin kuin Tübingenin pankkirosvopukki. Tämä karvaturri tunkeutui pankkiin täydessä joulupukkivarustuksessa, johon tosin yleensä ei kuulu konepistoolia sen enempää kuin aurinkolasejakaan.

Helikopteriakin etsinnöissä hyödyntänyt poliisi löysi pankkirosvopukin metsästä.

Britannian pukki vilauttelee

Tänä jouluna on todistettu sekin, että kaikki Saksan joulupukit eivät liiku porojen ja ties minkä kelkan tai reen kyydissä. Poliisi pysäytti pari päivää sitten joulupukin, jonka autolle tutka mittasi nopeudeksi 150 kilometriä tunnissa. Siinä oli 50 kilometriä tunnissa liikaa.

Poliisille ylinopeuspukki selitti, että hänellä on vielä tolkuton kasa lahjoja jaettavanaan. Ilman ylinopeutta viimeiset paketit olisivat perillä suurin piirtein vasta loppiaisena.

Poliisi ei hyväksynyt pukin selitystä. Virkavalta sakotti punanuttua ja otti tältä vielä ajokortinkin pois.

Mutta Dabringhausenissa vasta vallan merkillinen joulupukki nähtiinkin. Puolialaston pukki häiriköi joulumarkkinoilla ilman sen kummempia yrityksiä edes varastaa mitään. Dabringhausenin joulupukin sielunelämä jäi askarruttamaan monia kaupunkilaisia.

Uuden-Seelannin joulupukki hakkaa

Britannian Swanagessa liikkuva joulupukki niin sanotusti vilauttelee. Onkohan kukaan Swanagen pukin uhreista hoksannut todeta tälle, että ”eipä näytä pukin lahjoissa tänä jouluna olevan pahemmin hurraamista”.

Kummallista joulupukkikäyttäytymistä on nähty muuallakin kuin Euroopassa. Uuden-Seelannin Aucklandissa 40 joulupukkia marssi kaupungin keskustan halki varastellen kaupoista tavaroita ja jaellen iskuja myymälöiden turvamiesten naamarittomiin kasvoihin.

Kyseessä oli kuulemma protesti joulun kaupallisuutta vastaan.

M. A. Nummisen joulupukki puree

Joulupukki saattaa siis olla sangen outo kaveri. Tämä on tiedetty musiikkipiireissä jo pitkään. Suotta ei M. A. Nummisen kappaleen nimi ole Joulupukki puree ja lyö. Ja ainakin saksalaisten olisi pitänyt varautua ryöstöjä tekeviin joulupukkeihin kuuntelemalla Leevi And The Leavingsin albumia Varasteleva joulupukki.

Muun muassa Bon Jovi on esittänyt kappaletta Backdoor Santa. Tämä pukkiveijari käyttää aina takaovea ja vierailee sujuvasti muidenkin kuin pelkästään joulumuorin asumuksissa. Backdoor Santalle riittää, että häntä odottaa rouvashenkilö, jonka aviomies on poissa kotoa.

Backdoor Santa kiteyttää kappaleessa hänen ja perinteisen joulupukin tärkeimmän eroavaisuuden. Backdoor Santa kun kehuu tulevansa useammin kuin kerran vuodessa.

STT

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic