fbpx
Uutiset

Joutsen on lämmittänyt talvessa ja unessa 75 vuotta

Jos ei muutenkin, mutta ainakin juhlanäyttelyn kunniaksi Joutsen Finland odottaa kylmää säätä.

-Meidän ennusteemme on kylmä talvi. Löydämme aina jonkun, joka sitä ennustaa, nauraa toimitusjohtaja Eero Kotkasaar i.

Wetterhoffin Vanhassa kutomossa Palokunnankadulla ei tule ensimmäisenä vilu. Yhdessä Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelman kanssa koottu Juhlanäyttely Joutsen-untuvatuotteet 75 vuotta esittelee ennen kaikkea talvipukeutumista eri vuosikymmeniltä.

Näytteillä on uhkeaa toppaa, ohutta toppaa, pitkää toppaa, lyhyttä toppaa ja värikästä toppaa.

Takkien lisäksi esillä on suunnittelijoiden luonnoksia, mainoksia ja lehtijuttuja. Myös tärkeät hetket vuosien varrelta, kuten tasavallan presidentin Tarja Halosen kiitoskirje, ovat päässeet mukaan näyttelyyn.

Lisäksi juhlanäyttely esittelee peittoja, tyynyjä ja töppösiä.

-Jossain vaiheessa teimme aamutakkejakin, Kotkasaari esittelee.

Näyttelykokonaisuuden on suunnitellut Hamkin muotoilun assistentti, “viittä vaille valmis” vaateartenomi Krista Laitio. Takana on pitkä urakka.

-Tutustuin Riihimäen-tehtaan toimintaan ja kävin arkistossa kaikki materiaalit läpi, hän kertoo.

Esille valikoitui historian makupaloja, mutta myös tulevaisuutta, sillä ensi talven mallisto on saanut näyttelyssä paljon tilaa.

Riihimäkeläinen firma juhlii Hämeenlinnassa kahdesta syystä. Ensimmäinen on se, että Hämeenlinnasta löytyivät näyttelylle tilat, jollaisia Riihimäellä ei ollut tarjolla. Toinen syy on historiallinen Wetterhoff, jonka kanssa nyt päästiin yhteistyöhön.

Vuosien mittaan Joutsen on tehnyt yhteistyötä muiden muassa vaatesuunnittelija Jukka Rintalan ja vuorikiipeilijä Veikka Gustafssonin kanssa. (HäSa)

Menot