Uutiset

Juha Jokinen voimamieskisan ykkönen

Painavat esineet saivat viikonloppuna kyytiä Aulangolla, kun Aulanko Areenassa järjestettiin US World Championship -voimamieskilpailu. World Heavy Events -liiton vahvimman miehen ja naisen MM-titteleistä kisattiin kahdeksassa eri painoluokassa.

Miesten avoimessa sarjassa Juha Jokinen varmisti voiton jo hyvissä ajoin ennen päätöspäivän viimeisiä lajeja.

– Kisa oli ihan jees. Farmarikävely nyt oli itselläni vähän huono, mutta muuten on sujunut mainiosti. Punnerrukset ovat olleet hyviä ja siellä ne omat vahvuudet ovat, Jokinen kertasi.

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran antidopingtoimikunnan järjestelmän alla, minkä takia painoluokissa oli vielä jokseenkin vähän osanottajia.

– Enemmän saisi osallistujia olla, mutta kyllä se näinkin menee. Porukoiden kesken on hyvä fiilis, joten mikäs tässä, Jokinen sanoi.

Hän on kilpaillut lajissa kolmen vuoden ajan. Isoveli Jarno Jokinen on voittanut kahdesti Suomen vahvin mies -kisan.

– Aiemmin pelasin amerikkalaista jalkapalloa ja sitten ajauduin salille. Siitä tämä lähti. Isoveli on innostanut tähän ja ollut esikuvana tässä touhussa, Juha Jokinen kertoo.

198-senttinen voimamiehen mukaan pituudessa on kilpailuissa sekä hyvät että huonot puolensa.

– Onhan siitä hyötyä joissain lajeissa, että on pituutta. Mutta esimerkiksi maastavedossa siitä on myös haittaa, Jokinen sanoo.

Naisten 85-kilon sarjan kärjessä nähtiin pohjoismaista väriä, kun sarjan voiton vei islantilainen Lilja B Jónsdóttir.

Jónsdóttir kehui Aulangon tapahtumaa hyvin järjestetyksi.

– On ollut todella hyvä kilpailu ja olen iloinen ykköstilasta.

Naisen suosikkilajeja kilpailussa ovat merimieskävely ja farmarikävely.

– On aina mukavaa juosta raskaiden painojen kanssa, Jónsdóttir nauraa.

Hän kilpaili voimanaisen tittelistä ensimmäisen kerran vuonna 2011 Islannissa avoimessa sarjassa.

– Sitä ennen en ollut harrastanut mitään tällaista. Olen vain tavallinen vahva islantilaisnainen ja teen kovasti töitä. Halusin näyttää mihin pystyn ja mielestäni tämä on todella hauska laji, Jónsdóttir kertoo.

Viikonlopun muita voittajia olivat Terhi Sievers naisten 60 kilon sarjassa ja Kirsi Järvi 70 kilon sarjassa sekä miehissä Aleksi Nummi (80kg), Niko Laine (90kg) ja Juha Keskinen (105kg). HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.4.2020