Uutiset

Juha Lehtonen kiri …luisteluvoittoon …rataennätyksellä

Tuusulan Tallaajien Juha Lehtonen oli loppukirissä nopein ja kukisti kilpakumppaninsa Hämeenlinnan Hitaiden Juha Prittisen rinnanmitalla Hämeensaaren kentällä järjestetyssä 10 kilometrin luistelukisassa. Kummallekin merkittiin ajaksi 17.07. Se on uusi rataennätys.

– Se on varsin hyvä aika. Olympiakävijä Matti Tuomi luisteli aikanaan seuransa Tarmon rakentamalla ja ylläpitämällä Vanhalla kentällä ajan 18.43. Hänen ennätyksekseen jäi 17.57,4, Hämeenlinnan Hitaiden puheenjohtaja Hannu Lähteenmäki muistelee.

Sekä voittaja Lehtonen että toiseksi tullut Prittinen odottavat innolla kolmen viikon päästä alkavaa uutta Kalevan Kierrosta.

– Olisi jo paljon aikaisemmin pitänyt yhdistää täysmatkat ja puolikasmatkat. Nyt on kiva päästä testaamaan, miten kovia ukkoja puolikasmatkoilla pärjänneet oikein ovat, Lehtonen aprikoi.

Samoilla linjoilla on Prittinenkin.

– Olen päässyt hyvin treenaamaan. Viikko ennen Kierroksen luistelua on vielä hyvä harjoitus Espanjassa, missä osallistun European Rogainig Championship -kisaan. Tarkoitus on parantaa viime vuodesta, Prittinen naurahti ja vilkaisi Lehtoseen.

Silloin hän sijoittui toiseksi. (HäSa)

Asiasanat

Mainos