Uutiset

Juha Rintanen kurvailee kovassa seurassa

Hämeenlinnalainen drifting-kuski Juha Rintanen pääsee näyttämään taitojaan Yhdysvalloissa ajettavaan Formula Drift Pro -sarjaan. Rintanen on kovan työn tuloksena saavuttanut paikkansa ensimmäisenä suomalaisena maailman parhaimmassa drifting-sarjassa. Ensimmäinen kilpailu ajetaan huhtikuun toisena viikonloppuna Kalifornian auringon alla, jossa käydään katuradalla kovatasoinen kilpailu lajin huippujen kesken.

Formula Drift -sarjassa on yhteensä kahdeksan kilpailua eri puolilla Yhdysvaltoja (yksi kisa myös Kanadassa).

Driftingissä ajetaan takavetoisella autolla asvaltoidulla radalla mutkayhdistelmä mahdollisimman suuressa luistokulmassa (luisto ei saa välillä katketa). Laji on lähtöisin Japanin vuoristoteiltä, jossa huimapäiset kuljettajat ovat omaksuneet luistossa ajamisen tekniikan. Drifting on vuosien saatossa nousut myös yhdeksi suosituimmaksi moottoriurheilulajiksi Amerikassa, jossa kisat keräävät jo kymmeniätuhansia katsojia.

Rintanen on yhdessä ammattitaitoisen tiiminsä kanssa rakentanut alkavalle kaudelle uuden Nissan Silvia S15 -kilpa-auton. Huipputekniikalla varustetussa täysverisessä rata-autossa on yli 800 hevosvoiman moottori.

– Sarjan ensimmäisen kisan ajan vielä vanhalla autollani, mutta Atlantassa toukokuun alussa ajettavassa toisessa kisassa olen jo uuden pelin ratissa. Auton grafiikan on suunnitellut suomalainen huippugraafikko ja se tulee varmasti erottumaan muista kilpa-autoista, arvelee tiistaina Yhdysvaltoihin lentänyt Rintanen.

Juha Rintanen on uransa aikana saavuttanut jo Suomen mestaruuden ja Euroopan mestaruuden.

– Nyt tavoitteena mestaruus Formula Drift Pro -sarjassa. Se titteliä pidetään jo lajimme maailmanmestaruutena, Rintanen muistuttaa.

Asiasanat